Top avantaje ale utilizarii unei pompe submersibile

Autor: Amalia Florea

In articol:

Din ce în ce mai multe persoane își doresc să se mute la curte, în zone rurale liniștite, departe de aglomerația orașului. O astfel de decizie trebuie, însă, privită inclusiv din perspectiva confortului dat de un cămin ferit de zgomotul urban și chiar de cel al unei comunități rurale dezvoltate.

Atunci când te hotărăști să te stabilești într-o locuință în afara orașului, într-o zonă fără acces la sisteme de alimentare cu apă, este esențial să găsești o soluție eficientă pentru a avea apă potabilă. Dintre variantele existente, probabil cea mai la îndemână este alegerea unei pompe submersibile de la Utilul.

Ce este o pomba submersibilă?

Pompa submersibilă este un echipament ce se scufundă complet în apă la o anumită adâncime pentru ca pe baza rotoarelor și motorului aparatului apa să fie împinsă de la nivelul panzei freatice înspre suprafață și să ajungă astfel la amplasamentul vizat. Pe scurt, pompa submersibilă aspiră apa în interiorul pompelor și, cu ajutorul rotorului, o împinge ulterior înspre suprafață.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Părțile componente ale unei pompe submersibile de apă sunt:

  • corpul hidraulic;
  • motorul submersibil;
  • carcasa- un cilindru etanș care protejează motorul nepermițând pătrunderea apei;
  • etajele aparatului ce constă în carcasa difuzor, rotor (de tip radial sau șurub) și capac difuzor;
  • supapa de sens.

Avantajele utilizării unei pompe submersibile

  • Un bun randament. Etajele pompei submersibile sunt proiectate astfel încât să poată asigura transportul apei de la distanță și adâncimi foarte mari. În astfel de situații, presiunea asigurată a apei este suficient de ridicată la punctul de consum, însă și debitul pompat spre consumator este unul mare.
  • Există pe piață o diversitate de modele de pompe submersibile. Acest lucru îți oferă posibilitatea să găsești cu ușurință aparatul potrivit nevoilor tale și amplasamentului unde este necesară asigurarea furnizării cu apă.
  • O bună eficiență energetică. În comparație cu alte echipamente de pompare a apei, precum hidroforul, utilizarea pompei submersibile consumă mai puțină energie electrică.
  • Este un echipament silențios. Folosirea unei pompe submersibile este silențioasă.
  • O bună fiabilitate. Modul în care este concepută pompa submersibilă o face să fie foarte rezistentă și fiabilă pentru un timp îndelungat, ceea ce înseamnă că achiziția unui astfel de echipament este o investiție pe termen mediu și lung.

Acestea sunt principalele avantaje de care te poți bucura utilizând o pompă submersibilă pentru a asigura apa potabilă în gospodărie.

Atunci când alegi o pompă submersibilă este important să faci asta în funcție de debitul de apă necesar (calculat în metri cubi pe oră), dar și de înălțimea la care trebuie să fie pompată apa (calculată în bari sau în metri coloană de apă).

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Refugiata ucraineancă, îndrăgostită nebunește de britanicul care și-a lăsat familia pentru ea, chiar și după ce acesta a părăsit-o. Tânăra a fost arestată de două ori: „Nu știu...

Zodia vedetă a zilei! Acești nativi sunt cuprinși de un dor imens! De la cine nu își pot lua gândul?

Preparatul de 400 de milioane de dolari a uimit o lume întreagă. Ce conține cea mai scumpă pizza din lume și cum justifică producătorul prețul exorbitant

Horoscopul săptămânii aduce schimbări importante în viața zodiilor. Racii vor începe un capitol nou

Vestea dimineții despre Anamaria PRODAN! Anunțul cumplit a venit chiar acum

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Zelenski le cere rușilor din Caucaz să se revolte: Luptați pentru a evita moartea, apărați-vă libertatea pe străzi și în piețe

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies