Topul celor mai corupte țări din lume. Pe cel loc se află România

Danemarca este țara cel mai puțin coruptă din lume. Ungaria și Bulgaria au fost declarate țări mai corupte decât România în clasamentul respectiv.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

România ocupă locul 61 în același clasament, fiind urmată imediat de Ungaria, locul 62. Cealaltă vecină a noastră, Bulgaria, se află pe locul 77, cu 42 de puncte.

Citeste si: Blestemul averii Ilenei Ciuculete. Fiii regretatei artiste, ținuți în corzi. Impas total - evz.ro

Studiul, care poartă numele „Indicele Percepției Corupției”, a fost făcut de Transparency International, o organizație neguvernamentală fondată în capitala Germaniei,  Berlin. Danemarca și Noua Zeelandă au avut cele mai bune scoruri în clasamentul pentru 2018, adunând 88, respectiv 87 de puncte.

Numărul mare de puncte acumulate indică faptul că aceste țări sunt cel mai puțin corupte. Printre cele mai corupte țări din lume se află Somalia (locul 180 – 10 puncte), Siria (locul 178 – 13 puncte) și Sudanul de Sud (locul 178 – 13 puncte). România se află pe locul 61, cu 47 de puncte. Pe locul 60, cu același număr de puncte, se află Malaezia.

Grecia se află pe locul 67, cu 45 de puncte. Cea mai coruptă țară din UE, potrivit clasamentului, este Bulgaria (locul 77, cu 42 de puncte). Statele Unite se află pe locul 22, având cu 4 puncte mai puțin față de 2017. Scăderea în clasament a SUA s-ar datora scandalurilor în care a fost implicat președintele Donald Trump.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate