Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România. Care sunt cele mai spectaculoase locuri din țara noastră, pe care le puteți vizita în această vară

Care sunt cele mai frumoase locuri din România, unde poți avea o vacanță de neuitat?

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România
Satul Viscri, județul Brașov[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

România este o țară superbă, cu multe locuri spectaculoase, dar când vine vorba de vacanță, cei mai mulți preferă să

o petreacă în afara ei. Înainte de a cunoaste locuri de pe alte meleaguri, ar trebui să-i oferim o șansă și țării noastre.

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România

Viscri, județul Brașov

Viscri este unul dintre cele mai frumoase sate din România, iar în fiecare an este vizitat de peste 30.000 de turiști. A devenit faimos după ce Prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate, iar în prezent este unul dintre cele șapte sate cu biserici fortificate intrate în lista cu locuri protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citeste si: 5 destinații mai puțin populare din Grecia. Unde poți merge pentru o vacanță linistită

Satul este format, în mare parte, din case tradiționale săsești, aliniate de-o parte și de alta a străzii principale, iar arhitectura este foarte veselă, în nuanțe de verde, albastru și crem. Principala atracție a satului este Biserica Fortificata, o adevarată comoară arhitecturală medievală, ridicată în timpul secolului al XIII-lea.

Cele mai apreciate preparate din zona sunt supa cremă de roșii dulci cu ardei copt și busuioc și o mâncare de cartofi cu telemea și cârnați tărănești de porc, numită „Cartofii Ciobanului”.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este situată în Munții Rodnei, în apropiere de stațiunea Borsa. Reprezintă una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, ce se întinde pe 90 de metri.

Se află la înălțime de 1300 de metri, loc în care se poate ajunge cu ajutorul telescaunul sau prin parcurgerea pe jos a traseului montan, timp de o oră și jumătate.

Legenda Cascadei Cailor este cunoscută de toți oamenii din zonă. În trecut, muntele în care s-a format cascada era acoperit de pășuni bogate unde localnicii își aduceau caii la păscut. Însă zona fiind una muntoasa, în pădurile alăturate stateau la pândă ursii, care atacau cu fiecare ocazie.

Încolțiți, mulți cai s-au aruncat în prapastie și asa locul a fost numit Cascada Cailor.

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România
Delta Dunării[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Delta Dunării

Delta Dunării este a treia ca mărime din Europa, iar la nivel mondial se află pe locul 22. Este un ținut exotic, unde poți vedea peste 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii.

Este cea mai bine conservată deltă din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerată rezervație a biosferei. Este un labirint de lacuri și canale și una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este localizat pe teritoriul județului Harghita, în apropiere de Băile Tușnad. Acesta este singurul lac vulcanic de pe întreg teritoriul României, fiind o rezervație complexă naturală. Forma lacului este aproape circular, similar cu o paleta de pictor iar apa este lipsită de oxigen, motiv pentru care în aceasta nu trăiește nici o vietate. 

Legenda acestui lac spune povestea unei fete pe nume Ana, care a fost obligată de părinții ei să se căsătorească cu un băiat pe care nu îl iubea. Fața și-a implorat părinții să nu o mărite cu el, însă aceștia nu au acceptat deoarece băiatul era foarte bogat, astfel în noaptea nunții, fața a fugit și s-a aruncat în apele lacului din munte. Marcați de drama fetei, locuitorii ar fi denumit lacul după numele acesteia.

Lacul se află la o distanță de 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 de km de Sfântul Gheorghe și la 33 km de orașul Târgul Secuiesc, iar în apropierea lacului nu se găsește nici o unitate de cazare.

Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș

Cimitirul Vesel se află în localitatea Săpânța, judetul Maramureș, iar această atracție turistică este unică în Europa. Povestea cimitirului a început în anii 1933 cand artistul popular Stan Ioan Patras, cunoscut ca sculptor, pictor și poet, a început să facă cruci mormintale deosebite. Aceste morminte au cruci viu colorate, iar desenurile reprezintă scene din viața și ocupația persoanelor decedate. Versurile umoristice vorbesc despre viața și modul în care a murit persoana respectivă.

Topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România
Cimitirul Vesel din Săpânța[Sursa foto: PixaBay]

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării, zonă cunoscută şi sub denumirea de Clisura Dunării, sunt la graniţă cu Serbia, în judeţul Mehedinţ și se întind de-a lungul fluviului. Chipul lui Decebal este una dintre atracțiile turistice de pe Clisura Dunarii și cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei .

Chipul lui Decebal a devenit rapid cea mai importantă şi cea mai accesată atracție turistică, atât de turiştii români, cât şi de cei străini. Acesta este locul care marchează cele mai îndepărtate momente ale trecutului românesc, printr-o sculptură deosebită, într-un peisaj natural de-a dreptul fermecător.

Castelul Peleș

Castelul Peleș este un castel din Sinaia, județul Prahova, construit între 1873 și 1914. Este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din  Europa  celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Citeste si: Topul stațiunilor de pe litoralul românesc. Unde preferă românii să meargă la mare

Castelul Peleș, reședința de vară a regilor României ,a fost construit în urma dorinței regelui Carol I al României, după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman și a fost decorat de către J.D.Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.

Castelul Peleș reprezintă în prezent al doilea cel mai vizitat castel din România, iar în fiecare an este vizitat de turiști, atât din țară, cât și din America, Noua Zeelandă, Australia, Japonia și Europa.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Finala Chefi la cuțite 2021, 16 iunie. Cine este Narcisa Birjaru, finalista sezonului 9 din echipa lui Cătălin Scărlătescu

Eroarea extrem de gravă la vaccinarea anti-COVID-19. Persoane imunizate cu doze expirate. Unde s-a întâmplat?

Calendar Ortodox 26 iulie 2021. Mare sărbătoare la Mănăstirea Muscel din Argeș

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Veste BOMBĂ pentru cei vaccinaţi cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Cei cu ambele doze trebuie să știe

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Lumea este în pragul unei prăbușiri. 12 episoade până în 2040

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies