Tot ce trebuie sa stii despre sucurile de fructe si legume

Sursa inepuizabila de minerale si de vitamine, sucurile de fructe si legume sunt prietenii sanatatii tale. Pentru ca da, legumele se pot si bea in sucuri, combinate cu fructe sau cocktailuri cu lapte sau iaurt. Afla mai jos tot ce trebuie sa stii despre sucurile de fructe si legume.

Distribuie pe:

fara descriereLegumele abunda in calitati nutritionale. Au, in primul rand, un efect purificator pentru corp si contin antioxidanti care impiedica imbatranirea prematura. Tot antioxidantii distrug si neutralizeaza radicalii liberi produsi de corp drept raspuns la poluare, la stres, la pesticide si alte agresiuni cotidiene. Totusi, sucul de legume este un complement pentru legumele intregi, nu un inlocuitor, deoarece fibrele din legume, atat de necesare corpului, raman in centrifuga. Spre deosebire de legumele intregi insa, sucul de legume nu contine celuloza, responsabila de iritarea intestinelor.

Sucul de legume este recomandat in cazul colitelor sau gastritelor deoarece ajuta mucoasa digestiva sa se reconstruiasca cu regularitate. Inainte de a face un suc de fructe si legume trebuie sa le speli, dar sa nu le tii inmuiate in apa. Pastreaza coaja, atat de bogata in vitamine,
doar daca stii ca produsele tale sunt naturale si provin de la un producator care nu foloseste pesticide. Spre deosebire de fructe, care pot fi usor facute si in blender, majoritatea legumelor trebuie transformate in suc intr-o centrifuga.

Citeste mai mult:
http://www.curademiere.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-sucurile-de-fructe-si-legume/


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate