Tot ce trebuie să ştii înainte să construieşti o casă

Ştim că înainte de a-ţi face casă o să îţi faci mai multe socoteli astfel încât să poţi trece cu bine prin acest proces lung şi complicat, la finalul căruia să poţi avea satisfacţia deplină că ai construit o casă care să fie a ta.

Întrebarea este dacă o astfel de casă este cea pe care ţi-ai dorit-o sau este cea pe care o vrei. Va fi sau nu frumoasă? Va fi realizată repede sau nu? Vă costă puţin sau vei rămâne cu datorii mari?

Dacă deja îţi pui toate aceste întrebări, înseamnă că deja eşti conştient de complexitatea şi de dificultăţile cu care poate fi construită o casă şi de cât de uşor este să pierzi controlul şi visul să devină un coşmar.

Este important să ţii cont de lista de mai jos înainte de a începe să îţi faci o casă.

Alege o firmă de construcţii cu care să lucrezi

Pentru început este important să alegi o firma de constructii bună cu care să lucrezi.  O astfel de firmă îţi va asigura toate serviciile de care ai nevoie. Construirea casei implică procese complexe, care se desfăşoară într-un timp lung şi care consumă resurse destul de mari. Nu este necesar să fii superficial şi să te implici de la distanţă lăsând lucrurile să se întâmple de la sine pentru că în mod sigur proiectul va deraia. Este important să ştii încă de la bun început în ce te implici şi care sunt consecinţele în cazul în care lucrurile nu sunt aşa cum vrei tu.

Pregăteşte-te să faci greşeli

A greşi este uman şi cu siguranţă vei lua decizii greşite atunci când te grăbeşti.

La fel ca toţi ceilalţi implicaţi în proiect, de la muncitori şi  până la firma de construcţii case la cheie cu care lucrezi se pot strecura greşeli şi nu este nimic neobişnuit în sensul acesta. Tot ce trebuie să faci este să depistezi greşelile la timp şi să iei toate măsurile necesare pentru ca acestea să fie corectate. Evident este bine să ai grijă că greşelile să nu se repete.

Colaborează doar cu firme specializate

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În momentul în care începi să colaborezi cu rude sau cu prieteni care sunt amatori, rezultatele vor fi foarte departe de tot ceea ce îţi doreşti.

În cazul în care totuşi îţi implici prietenii la construit alături de firma cu care lucrezi sau la mutat mobilă de exemplu, plăteşte munca pe care aceștia o prestează şi fii serios. Pentru construcţie însă, recomandarea rămâne aceeaşi – lucrează cu firme specializate în construcţii case astfel încât să te poţi baza pe rezultatele dorite, precum una din sutele de firme de constructii Bucuresti.

Poţi încerca să fii flexibil

Este posibil ca anumite lucruri pe care ţi le doreşti în baie să nu se mai producă, de exemplu, sau să nu ai importator pentru ele. De asemenea, este posibil ca tâmplăria să nu fie exact cea pe care ai vrut-o. De aceea, este recomandat să găseşti soluţii şi să nu menţii o poziţie rigidă care cu siguranţă nu te va avantaja şi vei avea nevoie să faci un compromis. De altfel, toată casa va fi un subiect de compromis şi nu trebuie să renunţi la tot ce ţi-ai dorit, trebuie numai să alegi cu flexibilitate.

Ţine o evidenţă cât mai bună a tot ceea ce faci

Este important ca toate lucrurile discutate şi tot ceea ce ai hotărât verbal să fie aplicat de cei care se ocupă de construcţie. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai confirmat şi în scris toate aceste informaţii. Dacă se produc modificări, ar trebui să ţii şi evidentă lor şi a tot ceea ce se face în plus, sau o evidenţă a tot ceea ce se taie de pe listă. Atunci când ştii exact tot ce ai făcut şi tot ce nu s-a făcut vei şti şi cum să calculezi mai bine costurile.

Ţine cont de sfaturile specialiştilor şi ia cea mai bună decizie

Foarte multe persoane se vor îngrămădi să vă ofere idei, sugestii şi sfaturi, însă nu trebuie să le iei de bune pe toate. În România în special se pare că toţi se pricep la orice şi atunci când faci anumite alegeri toţi se vor gândi să critice. Spre exemplu, dacă alegi un anumit tip de tablă pentru acoperiş, se va găsi cineva să îţi spună că modelul selectat va avea nevoie din lună în lună de reparaţii acoperişuri, ceea ce este posibil să fie doar o exagerare. De aceea, recomandarea noastră este să ţii cont doar de sfatul specialiştilor. Ascultă informaţiile, filtrează-le şi întreabă echipa cu care lucrezi. Îţi vor da cu siguranţă informaţiile de care ai nevoie.

Ţine cont de lucrurile importante

Nu ar trebui să pierzi multă energie şi mult timp cu ceea ce nu prezintă importanţă. Lucrurile foarte importante ar trebui să fie întoarse pe toate părţile şi discutate în amănunt înainte de a lua o decizie. Timpul, energia şi banii sunt preţioşi şi va trebui să le acorzi atenţia cuvenită pentru că la final, când tragi linie, rezultatele să fie cele pe care le-ai dorit. Dacă anumite aspecte pot fi trecute cu vederea, anumite alte aspecte vor fi cu siguranţă foarte importante şi dacă este ceva ce te nemulţumeşte ar trebui să spui firmei cu care lucrezi pentru a remedia problema. În felul acesta, la final vei avea o casă perfectă în care să fii mulţumit să stai.

Ţinând cont de toate informaţiile de mai sus, este mult mai uşor să obţii casa dorită atunci când te apuci de construit. Astfel, în cel mai scurt timp te vei putea muta cât mai repede, atunci când lucrezi cu profesionişti care ştiu exact ce fac şi cum trebuie să facă totul.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Hercai”, Azize vrea sa <schimbe> tot

Horoscopul săptămânii 14- 20 iunie 2021! Ana Maria Ticea, astrologul WOWBIZ.ro, totul despre ce ne rezervă astrele

Horoscopul săptămânal 14-20 iunie 2021. Nativii din zodia Rac vor fi surprinși pe plan sentimental

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul venit chiar acum de la compania..

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Tragedia lui Christian Eriksen poate duce la o schimbare crucială a regulilor UEFA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies