Tot ce trebuie să ştiţi despre Gala Met de anul acesta

Autor: A.N.C.

 

Gala din această primăvară va fi probabil printre cele mai controversate de până acum. Dacă anul trecut tematicavestimentară a fost inspirată de creatoarea de modă Rei Kawakubo şi colecţia sa Comme des Garçons (Ca băieţii), anul acesta accentul va fi pe partea spirituală.  Tema  „Corpurile cereşti: moda şi imaginaţia catolică” urmăreşte să sublinieze strânsa legătură dintre fashion şi veşmintele purtate la Vatican de-a lungul timpului.

Gala Met este un eveniment anual ce are loc în New York. Este o gală de strângere de fonduri pentru Institutul de Costume Anna Wintour, din cadrul Muzeului de Artă Metropolitan şi serveşte drept deschidere pentru expoziţia de modă a institutului. Această expoziţie se desfăşoară mult după finalizarea evenimentului, uneori întinzându-se pe parcursul câtorva luni, permiţând deasemenea accesul publicului.

 

Înfiinţată de către Eleanor Lambert în anul 1948, Gala Met a ajuns în punctul în care este considerată a fi cel mai exclusivist eveniment social din New York. Iniţial a fost o încercare filantropică de a aduce împreună artişti şi designeri din lumea modei. Însă, în anul 1995, lucrurile au început să se schimbe considerabil când a devenit responsabilă pentru organizare redactorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour. Aceasta se ocupă de absolut toate detaliile, de la lista de invitaţi şi până la ordinea şi momentul exact în care aceştia păşesc pe covorul roşu. Deasemenea, având invitaţi de top din lumea muzicii, filmului, modei sau artei, evenimentul reuşeşte să strângă sume colosale de bani, deseori de rândul milioanelor de dolari.

Detaliile de la petrecere nu sunt aşa uşor de obţinut, postările pe reţele de socializare fiind interzise după finalizarea ceremoniei de pe covorul roşu, încă din anii trecuţi. Acesta nu este neapărat un lucru rău, invitaţii având parte de o cină liniştită iar divertismentul fiind nelipsit. În scopul acesta, pe scenă au fost artişti de top ai momentului precum Frank Ocean, Rihanna sau The Weekend.

În fiecare an, organizatorii stabiliesc o tematică vestimentară pe care participanţii sunt încurajaţi să o integreze în ţinuta de seară. Situaţia se schimbă atunci când vedetele sunt invitate de către o firmă de îmbrăcăminte, tematica devenind necesară. De-a lungul timpului, case de modă cu renume s-au „luptat” între ele pentru a invita celebrităţi care mai de care, spre exemplu, designerul Alexander Wang s-a prezentat pe covorul roşu în 2015 alături de actriţa Taraji P.

Henson, Marc Jacobs şi-a făcut apariţia împreună cu faimoasa cântăreaţă, Cher.

În anul 2018 pretenţiile sunt mai mari, tematica expoziţiei este una dificilă, sacralitatea şi arta vestimentară fiind un subiect greu de abordat. Printre exponatele ce vor figura în cadrul galei se numără piese realizate de către Coco Chanel, Donatella Versace sau Cristobal Balenciaga. Intersectarea celor două domenii este deseori complexă şi contestată, însă cu asemenea nume mari putem doar să ne aşteptăm la un succes. Este aşteptat ca Gala să obţină chiar mai multă popularitate datorită anunţării lansării filmului Ocean’s Eight. După ce a câştigat un loc de top în listele de filme bazate pe tema cazinourilor, Ocean’s Eleven va aduce o nouă producţie pe marile ecrane, cu o distribuţie în care predomină sexul feminin şi acest eveniment de mare prestigiu în centrul acţiunii.

Gala Met din acest an va fi cu siguranţă un eveniment impresionant pentru artişti din toate domeniile. Aceasta va fi găzduită de către Anna Wintour, alături de Rihanna, Donatella Versace şi soţia lui George Clooney, Amal Clooney. Expoziţia va putea fi vizitată de pe data de 10 mai şi până la începutul lunii octombrie.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un medic stomatolog și-a ucis soția într-un mod halucinant pentru a putea fi împreună cu amanta! Șase copii au rămas fără mamă

O copilă de 13 ani a fost bătută cu pumnii și picioarele în autobuz. Agresoarea a văzut roșu în fața ochilor, după ce tânăra n-a oprit muzica: „O să-ți smulg părul din cap, ai...

Subiecte simulare Limba Maternă Evaluarea Națională 2023. Ministerul Educației a publicat subiectele UPDATE

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies