Toti maidanezii vor latra de bucurie! In Bucuresti a aparut "Hingherul cel bun"!

Scandalul pro si contra maidanezi intra intr-o noua etapa, cea a campaniilor inteligente.

Catalin Cornea este hingherul cel bun
Autor: Radu Constantin

Catalin Cornea este hingherul cel bun De cateva zile, in Bucuresti poate fi vazut un hingher... mai deosebit. E vorba despre „higherul cel bun”, adica un personaj care a plecat in cautarea unor maidanezi care sa aiba aptitudini de a deveni caini utilitari, destinati persoanelor cu dezabilitati. "Hingherul” este Catalin Cornea, un dresor specializat in astfel de servicii.

Campania realizata impreuna cu organizatia Vier Pfoten are patru etape: recrutarea cateilor, selectia „candidatilor”, antrenamentul maidanezului ales si in final, oferirea catre adoptie.

Intreaga campanie poate fi urmarita pe pagina de Facebook a campaniei.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

"Cainii maidanezi au calitati innascute de supravietuitori. Aceste instincte care ii ajuta sa supravietuiasca vietii de pe strada, ii fac totodata sa devina extrem de potriviti ca si caini de asistenta pe langa o persoana cu dizabilitati, care are anumite nevoi locomotorii sau de alta natura fizica. Pentru ca au trait in conditii foarte dificile, cainii maidanezi sunt deosebit de adaptabili, receptivi si dezvolta o prietenie autentica si profunda cu cei care le devin stapani. Ei pot deveni maidanezi de ajutor, lucru pe care ne propunem sa-l demonstram in urmatoarele luni", a declarat Catalin Cornea.

Problema cainilor maidanezi din Bucuresti a revenit in actualitate la inceputul lunii septembrie, cand un baietel de patru ani a fost sfasiat de animale in apropierea unui parc din Bucuresti.

Pe fondul aparitiei unei legi de eutanasiere a cainilor fara stapan in decurs de 14 zile de la capturarea lor de pe strazi, societatea s-a divizat in doua: cei care sunt de acord cu uciderea patrupedelor si cei care sunt impotriva.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies