Totul despre programul Prima Casă 2020

Cei interesaţi de programul Prima Casă 2020 trebuie să ştie că acesta se va numi „O familie – o casă“, iar cei care vor să ia un credit pentru locuinţă vor beneficia de condiţii mai uşoare.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Prima Casă 2020. Dobânda este fixă de 5,5% pe an

Pentru programul Prima Casă 2020 au fost făcute câteva modificări. Primele date făcute publice de Guvern arată că programul „O familie – o casă“ va avea condiţii mult avantajoase decât Programul Prima Casă. Românii care vor dori să cumpere o locuinţă prin noul program vor trebui să caute o casă cu minim două camere, cu o suprafaţă de 50-100 metri pătraţi şi cu o vechime de maxim cinci ani. Statul va garanta 80% din valoarea creditului acordat, faţă de Programul Prima Casă prin care statul garantează 50% pentru locuinţe mai noi de 50%, respectiv 40% pentru locuinţe mai vechi de 5 ani. Limita maximă a creditului poate fi de până la 570.000 lei, aproximativ 120.000 euro. Avansul este propus a fi între 5 şi 10%  din suma solicitată. Vârsta maximă a beneficiarilor este de 55 de ani. Dobânda este fixă de 5,5% pe an, pe toată durata creditului. Faţă de Prima Casă, dobânda este formată din marja fixă de maximum 2% plus dobândă variabilă. (vezi care sunt regulile de bază pentru mobilarea locuinţei)


In articol:

Citeste si: De ce sa alegi creditele rapide online

Citeste si: Cum arăta casa Corneliei Catanga, pierdută din cauza datoriilor! A luat credit 50.000 de euro pentru a reface locuința

Citeste si: Pițurcă trebuie să plătească o sumă uriașă pe post de restanță la întreținere! Cum arată blocul în care tehnicianul are un apartament

Prima Casă 2020. Programul prevede acordarea de subvenţii

Ministerul Finanţelor Publice va plăti comisionul aferent gestionării acestor împrumuturi. Programul prevede acordarea de subvenţii astfel: ​reducerea cu 2,6 pp a ratei dobânzii pentru beneficiarii cu venituri nete lunare în anul 2019: - mai mici de 6.000 de lei individual; - de 7.000 de lei pentru o familie formată din doi adulţi sau un beneficiar care este asistent maternal pentru un copil; - de 8.000 de lei pentru o familie cu un copil; - de 9.000 de lei pentru o familie cu doi sau mai mulţi copii. din anul 2020, veniturile valabile pentru acordarea subvenţiei se actualizează anual cu rata medie a inflaţiei. Reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii pentru beneficiarii care au un copil sau sunt asistenţi maternali pentru un copil reducerea cu 2 puncte procentuale pentru cei care au doi sau mai mulţi copii sau sunt asistenţi maternali pentru doi sau mai mulţi copii, cu vârsta până la 18 ani sau până la 26 de ani dacă copilul urmează o formă de învăţământ de lungă durată. reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru beneficiarii eligibili care sunt încadraţi într-un grad I de handicap sau au în familie persoane încadrate cu un grad de handicap grav.

fara descriere

Prima Casă 2020. Locuinţele din cadrul programului pot fi predate altui beneficiar

E clar că programul Prima Casă 2020 are multe avantaje. Reducerea cumulată pentru un credit nu poate depăşi 4,6 puncte procentuale,ceea ce reprezintă până la circa 84% din costul creditului. La cererea beneficiarului, finanţatorii acordă prin contractul de credit o perioadă de graţie la rambursare de maxim 3 ani, fără a depăşi cumulat perioada de creditare de maxim 20 de ani. Locuinţele din cadrul programului pot fi predate altui beneficiar, cu respectarea unor condiţii. Statul va da cumpărătorilor persoane fizice care achiziţionează o locuinţă de la un dezvoltator o primă pe care o utilizează pentru plata valorii locuinţei, reprentând 700 lei din valoarea unui metru pătrat construit pentru locuinţele noi, cu suprafeţe între 50 şi 100 mp.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate