Totul despre sexul la menopauză

Totul despre sexul la menopauză. Viața sexuală a femeii nu trebuie să se încheie odată cu intrarea la menopauză.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Totul despre sexul la menopauză

Organismul suferă o serie de modificări la menopauză, însă asta nu ar trebui să influențeze negativ activitatea intimă. Sexul la menopauză poate fi de calitate, în ciuda transformărilor din corp care survin odată cu această trecere.

Scăderea libidoului și uscăciunea vaginală sunt factorii care le determină pe femei să renunțe să mai facă sex după menopauză. Chiar dacă ați intrat la menopauză, există o serie de soluții pentru ca viața sexuală să se desfășoare în continuare în cele mai bune condiții.

Totul despre sexul la menopauză. Multe femei se plâng de dureri în timpul actului sexual

Multe femei nu mai fac sex după menopauză pentru că acuză dureri în timpul actului. Nivelul scăzut de estrogen duce la scăderea libidoului și la reducerea fluxului sangvin la nivelul vaginului, ceea ce determină uscăciunea vaginală. În lipsa lubrifierii, sexul poate fi neplăcut și dureros. Femeile se pot plânge și de mâncărimi, disconfort, chiar și urinări dese. Odată cu înaintarea în vârstă, pereții vaginali se subțiază, iar elasticitatea dispare. Și aceștia sunt factori care determină disconfortul și lipsa plăcerii în timpul actului sexual.

Există soluții pentru aceste probleme! Una dintre ele este lubrifiantul. Sunt produse pe piață pe care le puteți folosi în timpul actului sexual pentru o penetrare mai ușoară și fără dureri.

Citeste si: Când faci sex prima dată. Sfaturi utile pentru fete și băieți

Apelați la un medic specialist dacă vă confruntați cu astfel de probleme pentru că sunt mai multe opțiuni de tratament. Medicul vă poate prescrie un tratament medicamentos care ameliorează uscăciunea. Unele femei fac tratament hormonal, altele apelează la ovule, tablete sau creme cu estrogen.

Pentru a evita uscăciunea vaginală, unul dintre principalii factori care determină dureri în timpul sexului, evitați spălarea zonei intime cu săpun sau geluri de duș. Sfatul specialiștilor este să folosiți la duș apă caldă și o soluție de spălare fără săpun și parfum.

Doar pentru că ai înaintat în vârstă și ai ajuns la menopauză nu înseamnă că trebuie să renunți să mai faci sex.

Beneficiile sexului la menopauză:

Iată doar câteva dintre beneficiile sexului la menopauză:
- protejează și stimulează funcția cerebrală
- previne și tratează anxietatea sau depresia
- scade riscul accidentelor vasculare cerebrale
- scade riscul de hipertensiune
- eliberează endorfine, care acționează ca analgezice (calmează durerile ușoare)
- reduce nivelul de stres
- bărbații care au viață sexuală activă și regulată au risc mai mic de cancer de prostată

Sexul poate fi practicat și după menopauză și poate fi plăcut dacă ai grijă să respecți o anumită igienă și dacă, în caz de nevoie sau neplăceri, apelezi la un medic specialist. Activitatea sexuală regulată ajută la lubrifierea naturală a vaginului. Circulația sanguină în zona intimă se îmbunătățește în cazul contactelor intime frecvente, iar țesuturile se vor lubrifia pe parcurs din ce în ce mai bine. 

Un studiu făcut de medicii scoțieni de la Royal Edinburgh Hospital a relevat că persoanele care fac sex regulat arată mai tinere decât cele care nu au o activitate sexuală frecventă. Potrivit acestui studiu, cuplurile care fac sex de cel puțin trei ori pe săptămână arată mai tinere cu zece ani față de cele care fac mai rar.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate