Tradiții de 8 martie. Ce n-ai voie să faci

Astăzi este 8 martie, prilej cu care toate doamnele și domnișoarele se află în centrul atenției. Ziua Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în mod oficial în Germania, în 1848.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Tradiții de 8 martie. Ce n-ai voie să faci


In articol:

Atunci, pe 8 martie, regele Prusiei s-a văzut nevoit să înfrunte o adevărată revoltă armată, promițând o serie de reforme, precum introducerea votului pentru femei.

Citeste si: Mesaje de 8 Martie. Cele mai frumoase cuvinte de 8 Martie pentru mame si iubite

Ce este, de fapt, pe 8 martie

Însă Ziua Internațională a Femeii a fost recunoscută mult mai târziu, în 1975, de către Națiunile Unite și a fost adoptată de multe dintre țările care până atunci nici nu aveau habar de existența ei. În România, pe 8 martie sărbătorim Femeia.

Citeste si: Puterea dragostei 08 martie. Andreea Mantea a făcut un anunț controversat în legătură cu Marea Finală

Până în decembrie 1989, era considerată Ziua Mamei, însă odată cu Revoluția din acel an, a fost înlocuită cu Ziua Femeii. Mai mult decât atât, în 2010 s-a stabilit ca Ziua Mamei să fie sărbătorită în mod oficial în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui în a doua duminică.

Tot ce trebuie să știi despre ziua de 8 Martie

Tradiții de 8 martie. Ce n-ai voie să faci

În multe țări, ziua de 8 Martie este considerată prima zi a primăverii. Practic, din acest moment ar începe natura să renască după iarnă. Tradițiile și obiceiurile diferă însă, de la o țară la alta. La noi, de exemplu, se spune că Dragobetele marchează începutul primăverii.

Nu da jos mărțișorul. Pe 9 martie poți face asta

Citeste si: Mesaje de 8 Martie. Cele mai frumoase cuvinte de 8 Martie pentru mame si iubite

Citeste si: Obiceiuri ortodoxe neștiute! De ce au mucenicii forma cifrei 8 și de ce trebuie să bem 44 de pahare

În ceea ce privește superstițiile legate de această zi, se spune că mărțișorul trebuie purtat la gât până pe 9 martie, pentru a aduce noroc și bunăstare tot anul. Fiind o sărbătoare relativ recentă, în folclorul românesc nu există tradiții și obiceiuri legate de celebrarea femeii pe 8 Martie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate