Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021. Ce ritualuri și obiceiuri se practică în cultura chineză

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021. Cultura asiatică este una dintre cele mai frumoase culturi ale lumii.

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021
Autor: Elena Popescu

In articol:

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021. Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor.

Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în a cincisprezecea zi. În 2021, Anul Nou Chinezesc începe vineri, 12 februarie.
 

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021

De Anul Nou Chinezesc este imperativ să se păstreze următoarea tradiție: cina se ia în familie. Toți membrii familiei participă la o cină festivă, unde se regăsesc multe feluri de mâncare printre care și pește aburit. Tradiția de a mânca peștele în timpul sărbătorilor de Anul Nou provine din faptul că cuvântul chinezesc "surplus" sau "profit" sună similar cu cuvântul ”pește”. Astfel, se crede că mâncarea din pește va aduce bogăție în noul an.

În majoritatea orașelor mari, inclusiv Hong Kong și Shanghai are loc un spectacol impresionant de focuri de artificii la miezul nopții pentru a întâmpina noul an.

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2021. Anul Bivolului de Metal aduce schimbări

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021
Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021[Sursa foto: PixaBay]

Chinezii pregătesc un dans tradițional viu și colorat, despre care se spune că aduce noroc și se desfășoară în aer liber, însoțit de tobe și chimvale. Dansurile sunt realizate de o trupa de dansatori acrobați.

Toată casa este curățată complet în Ajunul Anului Chinezesc.

Ferestrele, pardoselile și mobilierul sunt curățate pentru a fi pregătite pentru Anul Nou. Se spune că dacă este casa curată se îndepărtează ghinionul de anul trecut. În plus, praful este evitat în ziua de Anul Nou, de teama că norocul va fi îndepărtat.

În piețele chineze se găsesc tot felul de decorațiuni, plicuri roșii jucării haine și brățări de anul nou. În Hong Kong și Macao este o tradiție să oferi flori de Anul Nou Chinezesc, piețele stradale sunt de asemenea pline de flori și plante în ghivece.

Orhideele și bujorii sunt cele mai populare, deoarece sunt considerate plante care aduc bunăstare.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Horoscop Chinezesc 2021. Anul Bivolului Alb de Metal aduce mari schimbări pentru toate zodiile

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021
Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021[Sursa foto: PixaBay]

Obiceiuri de Anul Nou Chinezesc 2021

Se obișnuiește ca de Anul Nou Chinezesc să se ofere cadouri în familie. Acestea sunt sub forma unor plicuri roșii cu bani. Cei mai în vârstă le oferă celor mici, sume de bani.

Culoarea roșie este omniprezentă, deoarece este asociată cu bogăția averea în cultura chineză. Ferestrele și ușile sunt decorate cu postere și hârtii roșii care poartă caractere sau fraze norocoase, dar și cu noduri chinezești, kumquats și pomi de aur.

De pe masa de Anul Nou Chinezesc nu lipsesc mâncărurile tradiționale precum nian gao, portocale mandarine și găluște. Portocalele mandarine sunt considerate un simbol al norocului.

În a treia zi a Anului Nou Chinezesc, credincioșii merg la templu pentru a da tămâia și pentru a se ruga zeilor pentru binecuvântări și noroc în anul următor. Multe temple sunt împodobite cu dragoni festivi, iar în curtea templelor se practică dansul tradițional.

Anul Nou Chinezesc este un prilej de a face cumpărături fiindcă sunt cele mai mari reduceri din an, inclusiv reduceri la articolele sezonului de primăvară, care abia au intrat pe rafturi.

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021
Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2021[Sursa foto: PixaBay]

Superstiții de Anul Nou Chinezesc 2021

Nu există celebrarea Anului Nou Chinezesc fără artificii și zgomot puternic. În mod tradițional, se crede că zgomotul puternic al focurilor de artificii alungă spiritele rele, deși în zilele noastre focurile de artificii sunt interzise în multe orașe din motive de siguranță.

Toate datoriile trebuie plătite înainte de miezul nopţii. În această zi nu se împrumută nimic, deoarece se consideră că cel ce face acest lucru acum, va împrumuta tot anul următor.

Dacă plângi în ziua Anului Nou, vei plânge tot anul. De aceea obrăzniciile copiilor sunt tolerate în această zi.

În această zi nu se spală părul deoarece se consideră că astfel se îndepărtează norocul pentru noul an. Hainele în culori roşii sunt preferate pentru această sărbătoare. Roşul este considerată o culoare ce transmite fericirea şi care îi poate aduce celui care o poartă un viitor fericit şi luminos. Se crede că atitudinea şi felul în care arătăm în timpul sărbătoririi Anului Nou dau tonul pentru restul anului.

Prima persoană întâlnită şi primele cuvinte auzite în noul an sunt semnificative pentru ceea ce urmează să se întâmple acelei persoane pe parcursul anului. E un semn bun dacă se văd sau se aud păsărele sau vrăbii cu penaj roşu.

Se consideră că aduce ghinion să adresezi urări cuiva ce se află în dormitor, de aceea toată lumea, chiar şi cei bolnavi, se îmbracă şi stau în sufragerie pentru a întâmpina oaspeţi. În această zi nu se folosesc cuţite sau foarfeci pentru că astfel se poate „tăia” norocul.

Anul Bivolului de Metal

Printre nativii celebri ai anului bivolului se află personalităţi precum: Margaret Thatcher, Charlie Chaplin, Wayne Rooney, Barack Obama, Bill Cosby, David Blaine, George Clooney, Walt Disney, Bruce Springsteen, Anthony Hopkins, Ricky Gervais, Lionel Richie, Vincent Van Gogh, Meryl Streep, Keira Knightley, Michael J. Fox.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anul Nou Chinezesc 2021. Anul Bivolului de Metal aduce schimbări

Horoscop Chinezesc 2021. Anul Bivolului Alb de Metal vine cu schimbări majore

Feng Shui 2021. Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să atragi binele în viața ta

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Veste ȘOC despre Oana Roman! S-a anunțat acum

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Informația momentului. A intrat în COMĂ. Toți așteptăm o minune

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies