Tradiții de Noul An Chinezesc 2022. Obiceiuri care se respectă în Anul Tigrului de Apă

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022. Cultura asiatică este una dintre cele mai frumoase culturi ale lumii.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022. Vezi ce obiceiuri și ritualuri se practică la începutul Noului An Chinezesc, al Tigrului de Apă.

Noul An Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în a cincisprezecea zi. În 2022, Anul Nou Chinezesc începe marți, 1 februarie.

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

La sărbătoarea Noului An Chinezesc, cina festivă se ia în familie. Toți membrii familiei participă la cina, unde se regăsesc multe feluri de mâncare printre care și pește aburit.

Tradiția de a mânca peștele în timpul sărbătorilor de Anul Nou Chinezesc provine din faptul că cuvântul chinezesc "surplus" sau "profit" sună similar cu cuvântul ”pește”. Astfel, se crede că mâncarea din pește va aduce bogăție în noul an.

Citeste si: Pe ce dată începe Anul Nou Chinezesc. Ce zodii vor atinge succesul în anul Tigrului de Apă

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

În majoritatea orașelor mari, precum Hong Kong și Shanghai are loc un spectacol impresionant de focuri de artificii la miezul nopții pentru a întâmpina Noul An Chinezesc.

Chinezii pregătesc un dans tradițional viu și colorat, despre care se spune că aduce noroc și se desfășoară în aer liber, însoțit de tobe și chimvale. Dansurile sunt realizate de o trupa de dansatori acrobați.

Toată casa este curățată complet în Ajunul Anului Nou Chinezesc. Ferestrele, pardoselile și mobilierul sunt curățate pentru a fi pregătite pentru Anul Nou. Se spune că dacă este casa curată se îndepărtează ghinionul de anul trecut. În plus, praful este evitat în ziua de Anul Nou, de teama că norocul va fi îndepărtat.

În piețele chineze se găsesc tot felul de decorațiuni, plicuri roșii jucării haine și brățări de anul nou.

În Hong Kong și Macao este o tradiție să oferi flori de Anul Nou Chinezesc, piețele stradale sunt de asemenea pline de flori și plante în ghivece. Orhideele și bujorii sunt cele mai populare, deoarece sunt considerate plante care aduc bunăstare.

Citeste si: Când începe Noul An Chinezesc 2022? Vezi ce schimbări va aduce Anul Tigrului de Apă

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

Obiceiuri de Anul Nou Chinezesc 2022

Se obișnuiește ca de Anul Nou Chinezesc să se ofere cadouri în familie. Acestea sunt sub forma unor plicuri roșii cu bani. Cei mai în vârstă le oferă celor mici, sume de bani.

Culoarea roșie este omniprezentă, deoarece este asociată cu bogăția averea în cultura chineză. Ferestrele și ușile sunt decorate cu postere și hârtii roșii care poartă caractere sau fraze norocoase, dar și cu noduri chinezești, kumquats și pomi de aur.

De pe masa de Anul Nou Chinezesc nu lipsesc mâncărurile tradiționale precum nian gao, portocale mandarine și găluște. Portocalele mandarine sunt considerate un simbol al norocului.

În a treia zi a Anului Nou Chinezesc, credincioșii merg la templu pentru a da tămâia și pentru a se ruga zeilor pentru binecuvântări și noroc în anul următor. Multe temple sunt împodobite cu dragoni festivi, iar în curtea templelor se practică dansul tradițional.

Anul Nou Chinezesc este un prilej de a face cumpărături fiindcă sunt cele mai mari reduceri din an, inclusiv reduceri la articolele sezonului de primăvară, care abia au intrat pe rafturi.

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2022 vine cu schimbări uriașe. Ce aduce nou anul Tigrului de Apă

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

Superstiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Nu există celebrarea Anului Nou Chinezesc fără artificii și zgomot puternic. În mod tradițional, se crede că zgomotul puternic al focurilor de artificii alungă spiritele rele, deși în zilele noastre focurile de artificii sunt interzise în multe orașe din motive de siguranță.

Toate datoriile trebuie plătite înainte de miezul nopţii. În această zi nu se împrumută nimic, deoarece se consideră că cel ce face acest lucru acum, va împrumuta tot anul următor.

Dacă plângi în ziua Anului Nou Chinezesc, vei plânge tot anul. De aceea obrăzniciile copiilor sunt tolerate în această zi.

În această zi nu se spală părul deoarece se consideră că astfel se îndepărtează norocul pentru noul an. Hainele în culori roşii sunt preferate pentru această sărbătoare. Roşul este considerată o culoare ce transmite fericirea şi care îi poate aduce celui care o poartă un viitor fericit şi luminos. Se crede că atitudinea şi felul în care arătăm în timpul sărbătoririi Anului Nou dau tonul pentru restul anului.

Prima persoană întâlnită şi primele cuvinte auzite în noul an sunt semnificative pentru ceea ce urmează să se întâmple acelei persoane pe parcursul anului. E un semn bun dacă se văd sau se aud păsărele sau vrăbii cu penaj roşu.

Se consideră că aduce ghinion să adresezi urări cuiva ce se află în dormitor, de aceea toată lumea, chiar şi cei bolnavi, se îmbracă şi stau în sufragerie pentru a întâmpina oaspeţi. În această zi nu se folosesc cuţite sau foarfeci pentru că astfel se poate „tăia” norocul.

Citeste si: NOUTATE: HOROSCOP 2022. Descoperă ce zodie își schimbă locul de muncă!

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Tradiții de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

Anul Tigrului de Apă 2022

Noul An Chinezesc, numit și Anul Tigrului de Apă va începe pe 1 februarie 2022 și se va încheia pe 21 ianuarie 2023.

În Anul Tigrului de Apă 2022, culorile predominante sunt albastru și negru. Noul An Chinezesc aduce inspirație și este prielnic din punct de vedere al posibilităților.

În Anul Tigrului de Apă 2022  se vor ivi ocazii de business, oportunități de joburi bine plătite și șanse de avansare în carieră.

Pe plan amoros, Anul Tigrului de Apă 2022 este favorbil persoanelor care nu au un partener. În Noul An Chinezesc persoanele singure își pot întâlni jumătatea.

În Anul Tigrului de Apă s-au născut personalități precum: Demi Moore, Jon Bon Jovi, Tom Cruise, Jodie Foster, Clark Gregg, Eddie Izzard, Sandra, Kelly Preston, Adam Baldwin și MC Hammer.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Astăzi începe Noul An Chinezesc 2022! Anul Tigrului de Apă aduce noi oportunități în carieră

Feng Shui 2022. Tehnici Feng Shui pe care e bine să le aplici în Anul Tigrului de Apă

Cele mai norocoase zodii în 2022. Un nativ își va găsi jumătatea în noul an

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultimă oră! Ce s-a întâmplat cu Meghan Markle. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Legătura dintre Ceaușescu și Putin. Buncărele celor doi dictatori și moartea sub zidul WC-ului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies