Tragedie Colectiv! Tudor Chirila a avut dreptate: "Medicii au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara" - Iata dovada

Tudor Chirila a demonstrat ca tot ce a declarat el in ultima perioada despre tragedia din clubul Colectiv si despre ce se intampla in spitale cu ranitii este adevarat.

novalue

"Ultimele mesaje de pe pagina mea de Facebook au generat reacţii puternice de toate felurile. De la mesaje private de la oameni din sistemul medical care confirmau cele scrise de mine, dar care îmi cereau să le păstrez anonimatul până la comentarii (inclusiv pe TV) care mă puneau la zid.
Astăzi a apărut această poziţie oficială a Alianţei Medicilor pe care vă invit să o citiţi şi să vă trageţi singuri concluziile", a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Aceasta este stirea pe care cantaretul a distribuit-o:

Alianta Medicilor: Nicolae Banicioiu, Ioan Lascar, Raed Arafat si Enescu Mircea Dan au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara

Alianta Medicilor ii acuza pe ministrul demisionar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si pe doctorii Ioan Lascar, Raed Arafat si Enescu Mircea Dan ca "au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta" sistemului sanitar din Romania in ceea ce priveste tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

"In primul rand noi ca stat nu avem conditii de a trata marii pacienti arsi si nu am avut niciodata. Nu avem dotari, camere sterile, unitati de arsi. Nu suntem pregatiti cu personal si nu intelegem de ce nu s-a detasat personal de la unitatile spitalicesti din Romania pentru a suplini deficitul din Bucuresti.

Iar daca ne cunoastem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipa din strainatate? Dotarile nu se rezuma doar la materiale sanitare, e nevoie de conditii aseptice ridicate pe care, din pacate, nici un spital public din Romania nu le are", se arata intr-un comunicat al Aliantei Medicilor, transmis HotNews.ro.

Alianta precizeaza ca intreg personalul medical care se ocupa in aceste zile de pacienti reprezinta "eroii nenumiti" in aceasta tragedie, dar protesteaza fata de "liderii politici informali si formali care au creat confuzie in randul opiniei publice, oameni care nu au
facut altceva decat sa stea in fata camerelor de filmat si au facut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice".

Potrivit acestei asociatii, "transferurile pacientilor s-au facut doar la insistenta ONG-urilor din Romania, care au pus presiune pe Ministerul Sanatatii si pe managementul spitalelor.  Nu a existat niciun fel de intentie din partea guvernantilor de a transfera pacientii sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor romani din diaspora".


"Faptul ca pacientii au fost bine tratati, cat de bine s-a putut, e meritul personalului care a facut eforturi supraomenesti, fara dotari cu multe ore de munca si care au inceput sa fie epuizati.

Protestam public  impotriva ministrului demisionar- Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascar, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan- care din motive necunoscute noua au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara", se mai arata in comunicatul Aliantei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sanatate din Romania.

Mentionam ca, incepand de vineri, autoritatile romane au inceput sa ia masuri mai active pentru transportul victimelor inc
endiului in alte tari.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies