Tragedie in Spania! Prințesa Maria Teresa a murit de coronavirus

Prințesa Maria Teresa a Spaniei a murit, după ce a fost confirmată cu noul coronavirus, a anunțat fratele său, prințul Sixtus Henry din Bourbon-Parma. Avea 86 de ani.

Distribuie pe:

Autor: I.A.

fara descriere

María Teresa de Borbón-Parma, cunoscută sub numele de „prințesa roșie” și membră a familiei Borbón-Parma, care de zeci de ani a fost o pretendentă la tronul Spaniei, a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, victimă a coronavirusului, relatează ABC.es.

Citeste si: Anunțul care cutremură România - Rafila: La începutul săptămânii viitoare, România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu COVID - 19 şi va trece în scenariul 4

Știrea a fost anunțată de fratele său Sixto Enrique de Borbón, care, într-o declarație postată pe pagina sa de Facebook, a spus că îi „pare foarte rău” și a explicat că înmormântarea are loc la Madrid. El a amintit că sora sa s-a născut pe 28 iulie 1933. Era fiica lui Francisco Javier de Borbón y Braganza, prinț de Parma și Plasencia, care revendica responsabilitatea ca moștenitor legitim al coroanei spaniole și Magdalena de Borbón Busset.

Citeste si: Filtre de poliție la intrările în București. Șoferii sunt verificați dacă respectă noile restricții/S-au format cozi interminabile de mașini

Ea a fost numită „prințesa roșie”, titlu folosit într-o biografie dedicată ei de istoricul carlist Josep Carles Clemente în 2002, în care „a apărut vehement apărarea celor mai nevoiași și a democrației”.

Licențiată în Științe Politice de la Sorbona din Paris, María Teresa de Borbón Parma a fost, printre altele, profesoară de sociologie la Universitatea Complutense din Madrid și a susținut o evoluție ideologică a carlismului.

Citeste si: Coronavirus. Hotelul lui Răzvan Raț, transformat în centru de carantină! „Arată destul de SF, e ciudata situația”

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate