Tragedie la Spitalul Victor Babeș! Trei pacienți COVID, morți după ce oxigenul în TIR-ul ATI s-a oprit

Trei pacienți COVID au murit luni seara, 12 aprilie, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș.

coronavirus
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Trei decese au avut loc luni seara, 12 aprilie, din lipsă de oxigen la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Opt pacienți cu COVID-19 erau internați în TIR-ul mobiș ATI, dintre care trei s-au stins din viață. O defecțiune la TIR-ul ATI ar fi dus la oprirea alimentării cu oxigen.

Ceilalți cinci pacienți care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost transferați la alte spitale. Unul dintre pacienții inectați cu noul coronavirus a rămas la Victor Babeș, doi au fost transferați la Spitalul Bagdasar, unul la Floreasca și unul la Spitalul Militar ROL.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu s-a deplasat la fața locului și și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului. În aceste momente au loc mai multe verificări cu privire la condițiile în care pacienții au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Sunt luate în calcul două ipoteze: o eroare umană sau o defecțiune a TIR-ului ATI. Amintim că TIR-ul de terapie intensivă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață, 10 aprilie. 

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș

(PMB/ ASSMB). Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile”,  este informația transmisă de Ministerul Sănătății.

spital
Spitalul Victor Babeș din Capitală

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Comunicatul transmis de Departamentul pentru Situații de urgență, cu privire la eroarea de la Spitalul Victor Babeș 

Din ultimele informații, reprezentantul firmei care se ocupă cu ventilatoarele TIR-ului ATI a ajuns la fața locului, însă a refuzat să verifice instalațiile din unitatea mobilă. Până în aceste momente nu au existat probleme, însă în această seară oxigenul a crescut prea mult, iar ventilatoarele au intrat în avarie. 

Citeste si: Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, se arată într-un comunicat transmis de șeful DSU. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ciuburciu (Vascar), despre comportamentul actual al consumatorilor: "Clientii se orienteaza catre comertul de proximitate, catre magazinele din jurul casei"

Titi Aur, declarații cutremurătoare de pe patul de spital! "Eram cu două surse de oxigen, nu aveam aer"

Lucian Bode, anunț important pentru români! Toată lumea trebuie să respecte aceste reguli de 1 Mai

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies