Traian Băsescu a dat un verdict crunt pentru România. „Am pierdut bătălia”

Traian Băsescu a vorbit despre pandemia de coronavirus și a criticat modul în care autoritățile din România au gestionat situația în ultima lună.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

 

Traian Băsescu (68 de ani), președinte al României între 2004 și 2014, crede că modul în care s-a desfășurat protejarea populației în fața celui mai mare pericol din ultimii 30 de ani, cel puțin, aduce un deznodămând nedorit de nimeni.

Traian Băsescu: „Am pierdut bătălia cu Coronavirus”

Traian Băsescu a precizat că era nevoie de o serie de măsuri mult mai dure pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării noastre și vine cu o concluzie sumbră: „Am pierdut deja bătălia cu acest virus”

„Dacă vreţi să fiu sincer, trebuia să fim capabili să facem minimum 10.000 de teste pe zi. Am văzut o mare veselie că au venit 100.000 de combinezoane. Asta înseamnă nimic. Dacă mai este ceva de făcut, acel ceva este în mâna populaţiei. Instituţiile au pierdut tempoul. Sunt cu o lună în urma evoluţiei epidemiei.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Încă două persoane infectate cu coronavirus au murit! Numărul total al deceselor a ajuns la 42

Citeste si: Dezvăluiri neașteptate în Republica Dominicană! Karina și Andrei nu se iubesc la Survivor România? ”Este doar o strategie pentru voturi”! Ce războinic a aruncat bomba

Citeste si: Drama personalului medical, din prima linie, în lupta cu temutul virus! Mărturia unei infirmiere de la Spitalul Județean Suceava, suspectă de covid-19

Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Singurul mod în care ne putem apăra este să stăm în casă izolaţi. Nu mai avem nicio măsură. Ori ne izolăm în casă, ori ne refugiem în munţi. E foarte greu! Mă uit la nepoţei. Sunt de două săptămâni în casă şi deja nu te mai înţelegi cu ei”, a spus Băsescu, la România TV.

„Porcăria asta arată că nu ai o minimă pregătire”

Traian Băsescu este ferm convins că viitorul țării s-a jucat în momentul în care compatrioții din Diaspora au revenit în România.

„Întârzierea cu circa 30 de zile a măsurilor şi porcăria asta cu «vom lua măsuri progresiv şi gradual» arată că nu ai o minimă pregătire. La epidemii, măsurile se iau într-o noapte şi se implementează. Ce îţi era să îi bagi în carantină pe toţi cei veniţi din zona roşie, din Italia şi din Spania? Au fost lăsaţi în pace în primele două săptămâni. S-a pierdut bătălia de atunci.

Citeste si: Nicu Alifantis a dat cea mai tristă veste: ”Drum lin, Horia, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”

Citeste si: Coronavirus: Alte trei decese au fost anunţate aseară. Bilanţul total pe teritoriul României a ajuns la 37

În momentul de faţă, scăparea este individuală sau este în mâinile medicilor, care sunt Dumnezei. Ce facem acum trebuia să facem în urmă cu 30-40 de zile. S-a întârziat pentru că aveam alte preocupări politice. Voiam alegeri anticipate...”


Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies