Traian Basescu, gratiere pe ultima suta de metri! Uite pe cine a iertat

Preşedintele Traian Băsescu a graţiat-o, luni, pe Garofiţa Mocanu, condamnată la închisoare pentru furt calificat, decizia având la bază motive umanitare, în condiţiile în care femeia este mamă a şase copii cu vârste între un an şi 11 ani.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descrierePotrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat. luni, decretul de graţiere a Garofiţei Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Decizia preşedintelui Traian Băsescu are la bază "motive umanitare", se arată în comunicat.

Garofiţa Mocanu este mamă a şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 11 ani.

Ea este cea de-a treia femeie graţiată anul acesta de şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai graţiat, pe 8 septembrie, o femeie bolnavă, în vârstă de 72 de ani, condamnată pentru corupţie, subliniind că a făcut public acest lucru deoarece nu vrea ca presa să-l critice pentru că a graţiat o persoană coruptă.

Tiron Jana, născută în 1942, a fost condamnată prima dată la doi ani cu suspendare în 1992 şi a doua oară la patru ani cu executare în 1997, dar nu a executat pedeapsa deoarece "certificatele de la dosar arată că a fost operată de neoplasm mamar, că are ciroză hepatică, abdomen operat, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat", a explicat Traian Băsescu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate