Traian Basescu il ataca pe premierul Ponta! "Suntem in recensiune, indiferent de ce vrea "doctore" sa creada"!

Astazi, un raport a aratat ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat scadere economica in primele doua trimestre ale anului.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereDesi Guvernul incearca sa kalooga_36441" ascunda" aceste aspecte, presedintele Romaniei a aratat cu degetul catre guvernare.

"Romania se afla in recesiune, chiar daca fata de 2013 are o usoara crestere economie. Dar deja economia a intrat in declin, un declin de doua trimestre consecutive. Cauzele sunt multe, dar, in genere, ar fi proasta guvernare. Premierul merge la televizor si vorbeste despre economie, dar fara sa inteleaga despre ce vorbeste. Prima cauza ar fi reducerea investitiilor, despre care am spus de multe ori. S-a facut o reducere a investitiilor cu 25% fata de anul trecut. Apoi, s-au redus investitiile straine directe, care au scazut cu 10% in prima parte a anului fata de perioada similara a anului precedent. Alta cauza ar fi multitudinea de taxe introduse asupra economiei si populatiei, cum ar fi celebra taxa pe stalp si taxa pe combustibil. Alta cauza majora e lipsa de proiecte pentru absorbtia de fonduri europene. Acum se vede ca regele e gol, iar minciunile lui Ponta si Teodorovici nu mai pot continua. Anul trecut au venit bani pe proiectele lui Boc, anul asta nu au facut niciun proiect mare", a spus Basescu.

fara descriereMai mult, presedintele trage un semnal de alarma si spune ca o noua criza economica este aproape daca nu se vor lua masuri in redresare. "E un semnal de alarma pe care-l trag, pentru ca mai trait un astfel de moment cu un guvrn mincinos, al lui Tariceanu. inca nu e tarziu, inca se pot lua masuri pentru a nu intra in criza. Dar criza este aproape. Azi s-a lansat corul mincinosilor, cand premierul si noi sai aliati in dezechilibrarea tarii, Alianta Crestin Liberala, cere convocarea Parlamentului pentru reducerea CAS-ului. Oameni buni, eu nu mai candidez, dar realitatea arata ca nu sunt resurse pentru reducerea CAS-ului nici pentru 2014", a spus seful statului.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate