
In articol:
Supărat din cale afară de aprobarea tacită a proiectului de lege al Ținutului Secuiesc, Traian Băsescu i-a indicat, cu nume și prenume, pe vinovați.
Citeste si: Traian Băsescu, adevărul despre demiterea lui Adrian-Streinu Cercel: „El cerea o politică contrară...”
Citeste si: Traian Băsescu: Kim Jong Un a murit/ Până nu clarifică urmaşul, vor lăsa incertitudini
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
”Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii! Nimeni nu-şi asumă nimic! Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc.
Sunt sigur că legea va fi respinsă la Senat. Va rămâne însă în istoria Camerei Deputaţilor ruşinea de a fi adoptat o astfel de lege, care pur şi simplu umileşte şi România şi poporul român. Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020 de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită. PSD cu cinci oameni în biroul permanent și PNL-ul cu 3 oameni s-au făcut că nu aud mesajul aproape disperat al lui Marius Pașcan.
Mai mult decât atât, Traian Băsescu, fostul președinte al României, i-a indicat și pe cei vinovați.
”Ca să spălați rușinea actului politic ruşinos pe care l-ați făcut, voi PSD-iști: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu și voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou. Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. “Glorioşilor”!”, a notat Traian Băsescu.
Legea Ținutul Secuiesc! Ținutul Secuiesc va avea președinte și limbă oficială maghiara
Un proiect de lege a fost adoptat tacit, de Camera Deputaților, acum 6 zile, prevederile acestuia fiind legate de Ținutul Secuiesc. Mai exact, conform legii adoptate tacit, Ținutu Secuiesc va avea președinte și va avea limbă oficială, maghiara. Senatul este, în acest caz, camera decizională și poate respinge legea aprobată tacit de Camera Deputaților.
Camera Deputaților, cea care a aprobat tacit legea Ținutului Secuiesc, are următoarea împărțire politică: 132 de depitați PSD, 82 PNL, 27 USR, 21 Pro România și ALDE, 21 UDMR, 17 reprezentanți ai minorităților naționale și 13 neafiliați.