Transformă-ți visele în realitate cu un certificat de conducător de ambarcațiune de la Skipperacademy.ro!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Dintotdeauna

ai fost pasionat de navigație? Visul tău cel mai mare este să faci călătorii pe mare? Atunci nu lăsa vremea să treacă pe lângă tine și fă toate demersurile necesare pentru a deveni mândrul posesori al unui certificate de conducător de ambarcațiune.

Da, visul tău poate deveni realitate, dar totul depinde doar de tine. Rândurile următoare îți pot oferi un punct de reper, așa că hai să descoperi multe informații interesante alături de noi!

Libertate în mijlocul mării

Nimic nu se compară cu senzația de libertate și liniște pe care ți-o aduce o călătorie pe mare. Sunt momente unice, în care simți că te reconectezi cu natura, cu fiecare element din jurul tău. Un apus sau un răsărit pe mare nu are termen de comparație, pe care doar cei care au avut prilejul să le observe le pot înțelege.

Te-ai săturat de agitația permanentă din jur, de termenele limită din ce în ce mai strânse și vrei să evadezi în mijlocul mării, unde nimeni și nimic nu te poate scoate din ritmul tău? Atunci hai la https://www.skipperacademy.ro/ și obține certificatul de care ai nevoie pentru a-ți vedea visul cu ochii. Nu contează dacă ești începător, sau poate ai deja unele vagi cunoștințe în domeniu, instructorii de aici sunt alături de tine și îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Cum s-ar spune, ești mai aproape ca oricând să devii un ”lup de mare”. Sună mai mult decât tentant, nu-i așa?

Cum obții un certificat?

Nu este deloc complicat să obții un astfel de certificat de conducător de ambarcațiuni. Este nevoie în primul rând să te înscrii și să urmezi cursurile de pregătire teoretică și practică. La final, vei susține un examen pe care, dacă îl vei promova, vei obține un certificat prin care ți se atestă faptul că ai absolvit aceste cursuri, după care urmează o altă examinare, la una dintre căpităniile regionale ale Autorității Navale Române.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

În ce constă cursurile teoretice și practice

În cadrul acestor cursuri se are în vedere ca tu și ceilalți amatori de a obține un astfel de certificat capeți cunoștințele necesare pentru a conduce ambarcațiuni cu vele și motor, că știi cum să efectuezi manevrele necesare, că respecți normele de siguranță ale pasagerilor și ale ambarcațiunii. De asemenea, vei primi și lecții importante despre cum te poți orienta pe mare.

Examenul final

Examenul final seamănă oarecum cu cel prin care obții permisul auto. Astfel, vei susține un test cu 26 de întrebări, dar nu au voie să greșești mai mult de 4 dintre ele.

Fă o schimbare și lucrează ca skipper!

Adori marea și tot ce ține de ea? Atunci îți lansăm o provocare: de ce să nu îți transformi pasiunea într-o profesie? Una pe care să o faci, de fiecare dată, cu plăcere? Prin urmare, ce părere ai dacă devii skipper? Sună nebunesc sau de-a dreptul fantastic? Nu, doar ceva normal pentru cei care iubesc cu adevărat să navigheze.

Ce este un skipper

Concret, în limba engleză, termenul de skipper înseamnă conducător de navă. Cu toate acestea, el este în același timp și comandantul ambarcațiunii, cel care are putere de răspundere asupra tuturor persoanelor care se află la bord.

Ce calități trebuie să aibă un skipper bun

Ai fost fascinat de romanul ”Toate pânzele sus” al lui Radu Tudoran, iar ecranizarea te-a făcut să îți dorești și tu cu ardoare să devii căpitanul unei ambarcațiuni? Acum este mult mai ușor, dar în același timp pentru a fi un skipper bun trebuie să ai mult curaj, tărie de caracter, capacitatea de a lua cele mai bune decizii în situații de criză. Chiar dacă ai impresia că nu este deloc greu să navighezi, marea este de multe ori foarte capricioasă, și apar și unele fenomene naturale foarte periculoase. Prin urmare, trebuie să ții bine sub control situația, pentru a le da și celorlalți impresia că totul este în regulă. Și așa și trebuie să fie: calm și liniște.

Cine se poate înscrie la un curs de skipper

Pentru a putea să te înscrii la un curs de skipper este obligatoriu să ai 18 ani împliniți, să fii apt din punct de vedere medical – unele școli de navigație ți-ar putea cere și rezultatele la un control oftalmologic și al auzului, să ai o diploma de studii, un act de identitate și o fotografie. Să nu uităm nici de achitarea unei taxe de înscriere.

De ce ai nevoie de cursuri de navigație?

Chiar dacă nu pare foarte greu să conduci o ambarcațiune, ai nevoie să urmezi astfel de cursuri. Nu doar pentru că îți poți transforma pasiunea într-o meserie foarte bine plătită, dar și pentru că le oferi celor care merg cu tine siguranța că totul va fi perfect.

În plus, personalul care te va instrui are o bună experiență și au aceeași pasiune ca și tine, ceea ce înseamnă că îți vor oferi multe informații de care ai nevoie și chiar soluții pentru unele probleme cu care te poți confrunta. De asemenea, într-un timp scurt vei reuși să capeți informațiile teoretice, dar și abilitățile practice de care ai nevoie pentru a deveni un bun skipper.

Sunt multe persoanele care adoră marea și tot ceea ce ține de ea, ca și tine. În schimb, puțini sunt cei care reușesc să meargă mai departe și să transforme pasiunea într-un mod de viață. Tu nu te număra printre ei: lasă-ți visele să devină realitate!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sfintei Maria 2021. Câte zile cu dezlegare la pește sunt în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Sfintei Maria 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Sfintei Maria 2021. Semnificaţie, tradiții și obiceiuri care se respectă în Postul Adormirii Maicii Domnului

Astăzi, 5 zodii scapă de probleme și câștigă bani mulți

Calendar Ortodox 27 iulie 2021. Ce este interzis să faci de Sfantul Mucenic Pantelimon! Tradiții și obiceiuri

SURPRIZĂ URIAȘĂ! Surpriză uriașă! Cine ar urma să-l înlocuiască pe Florin Călinescu la Românii au talent? O super vedetă Kanal D

S-a dezlănțuit IADUL pe pământ. Flăcările nu pot fi stinse. Imagini cutremurătoare dintr-un loc preferat de români

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies