Transmiterea Covid-19 între membrii aceleași familii. De ce unii dintre ei nu contractează virusul, deși locuiesc în aceeași casă. Explicația experților

De ce unii membri ai familiei fac COVID și alții nu, deși locuiesc în aceeași casă?

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Modul în care se infectează sau nu membrii unei familii care locuiesc în aceeași casă ridică multe semne de întrebare. Există cazuri în care dintr-o familie formată din cinci persoane să se infecteze două, iar celelalte trei să nu contracteze virusul, deși sunt contacți direcți. În acest sens, vine cu lămuriri medicul Beatrice Mahler.

Specialist: Imunitatea unei persoane face diferența

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, medicul Beatrice Mahler, a explicat într-o intervenție la Diggi24 că există situații în care unii dintre membrii ai aceleași familii să aibă imunitate mai bună și astfel să nu se infecteze cu Covid, deși locuiesc în aceeași casă cu persoana confirmată pozitiv.

Citeste si:Și-a văzut mama murind la Terapie Intensivă! „Plângeam, în timp ce mama era atât de puternică şi curajoasă"

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor.

Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a explicat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.

Medicul atrage atenția că în momentul în care împărțim aceeași încăpere cu mai multe persoane e necesar să aerisim constant, la anumite perioade de timp. „Într-adevăr, acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare.

De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție.

Citeste si:Devine obligatoriu pentru toți românii, începând cu 4 ianuarie 2021. Raed Arafat face anunțul momentului: „Indiferent de ...”

Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor.

Dar acel 'curent', cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”,a precizat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Manuela de la ”Puterea Dragostei”, dezvăluri incredibile! De ce s-a certat cu Ella și cum s-a împăcat cu Roxana, după bătaia care a șocat emisiunea

Și-a văzut mama murind la Terapie Intensivă! „Plângeam, în timp ce mama era atât de puternică şi curajoasă"

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Sâmbătă 23 Ianuarie 2021: Gemenii încep un proiect de pe urma căruia vor avea multe de câștigat

RAED ARAFAT a spus-o clar: Lumea trebuie să înțeleagă. Când vom scăpa de restricții?

FOTO/ Imagini șocante! Costi Ioniță, filmat gol pușcă de Kanal D la Survivor România! „Se așează zilnic în cap cu toate cele în jos”

În timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies