Trebuie sa citesti asta! Uite cum sa iubesti obstacolele din viata ta

Huffington Post a alcătuit o listă a caracteristicilor care fac din obstacole lucruri de dorit:

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

  • fara descriereNe arată cine suntem cu adevărat. În situaţii de criză, ceea ce suntem noi transpare mai uşor. În acele momente grele, învăţăm mult mai multe lucruri despre ceea ce putem schimba, despre modul diferit în care trebuie să privim lumea sau oamenii din jurul nostru.
  • Sunt indicatori pentru deciziile următoare. Lucrurile negative pe care le experimentăm ne oferă o imagine mai clară asupra consecinţelor inevitabile ale anumitor alegeri. Astfel, în faţa unei decizii similare, avem deja drumul pe care trebuie să mergem pentru a evita suferinţa.
  • Ne oferă ocazia de a deveni mai puternici. Frica este parte din fiinţa noastră, iar fără ocazii prin care să ne întărim curajul, anumite frici ne vor urmări pe parcursul întregii vieţi. De aceea, obstacolele sunt metoda ideală de a ne testa şi de a ne creşte curajul.
  • Ne ajută să ne găsim scopul vieţii. Scriitorul creştin C. S. Lewis scria în cartea sa Problema suferinţei despre felul în care o viaţă fără griji ne conduce la preţuirea lucrurilor fără valoare, „mocirla” în care ne este confortabil să stăm şi pe care nu am părăsi-o dacă nu am da de probleme. Atunci când obstacole apar în drumul nostru, atunci când suferinţa ne apasă, doar atunci putem căpăta imaginea de ansamblu şi putem stabili corect priorităţile din viaţa noastră.
  • Pot aduce pace interioară. Atunci când ne lovim de obstacole care ne depăşesc puterea de a le trece, ne dăm seama cât de puţin control avem asupra vieţii noastre. Ne dăm seama că nu ne putem încrede în noi înşine şi pornim astfel în căutarea originii noastre şi a sensului pe care vrem să îl oferim vieţii noastre. Odată descoperit şi interiorizat, sentimentul că ştim de unde venim şi încotro ne îndreptăm ne va aduce pacea interioară.
  • Ne pregătesc pentru moarte. Deşi sună sumbru, obstacolele ne aduc aminte că suntem trecători, că ne aflăm aici pentru puţină vreme şi că moartea e capătul acestui drum. Ne dăm seama că nu putem învinge singuri moartea. Pentru creştini, acest lucru întăreşte credinţa în învierea de care vor avea parte cei credincioşi. Pentru cei care nu cred în înviere şi viaţă veşnică, moartea e doar o pierdere în neant. În oricare dintre cele două situaţii, obstacolele care ne oferă perspectiva morţii ne transformă şi ne ajută să privim viaţa altfel.

Sursa: semneletimpului.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate