Trebuie sa incerci sa faci si tu! Uite reteta lui Mehrzad pentru supa crema de porumb

Moghazehi Mehrzad fostul concurrent de la MasterChef a dezvaluit pentru ring una dintre retetele sale de supa crema cu porumb de-ti vine sa te lingi pe degete.

Distribuie pe:

fara descriere

Ingrediente (6-8 porţii)

boabe de porumb congelate sau conservă – 1 kg
ceapă uscată – 1 buc.
cartofi - 2 buc.
medii morcovi – 1 buc.
rădăcină de pătrunjel - 1 buc.
ţelină – ½ buc.
brânză cu mucegai albastru sau gorgonzola - 40 g smântână de gătit - 150 ml
unt – 70 g sare piper

Legumele se spală, se curăţă şi se pun la fiert împreună cu porumbul, sarea şi condimentele. Pentru a fierbe mai rapid, putem să le tăiem în bucăţi mai mici şi să ţinem oala acoperită. Când legumele şi porumbul s-au fiert bine, luăm oala de pe foc şi folosim un blender vertical… După ce este bine blenduit, trecem compoziţia prin sită ca să eliminăm pieliţele de porumb şi să avem o supă fină. Apoi punem oala pe foc mic pentru încă două-trei minute şi adăugăm untul, smântâna de gătit, gorgonzola şi potrivim de sare şi piper, în timp ce amestecăm în supă. Se serveşte cu crutoane, pe care le putem pregăti cu ulei aromat şi pudră de usturoi pentru o savoare aparte. Iar despre cât de solidă sau lichidă să fie supa, putem să o facem după cum ne place. Înainte să dăm la blender supa, scoatem din stoc (zeama în care s-au fiert legumele), îl blendăm şi dacă e nevoie, mai adăugăm din stocul de legume.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate