Trecutul neștiut al lui Ludovic Orban! A fost "director de program" la un ONG care intermedia adopții internaționale! EXCLUSIV

Ludovic Orban a lucrat la o fundație care intermediat sute de adopții internaționale ale copiilor din România începând cu anii ’90.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, an în care a și devenit consilier local la sectorul 3 deși abia venise în București.

În martie 2000, el a ajuns Secretar de Stat iar în iulie 2004 a devenit viceprimar al Bucureștiului. Între aceste două funcții, există o ”fereastră” în care șeful PNL a lucrat ca director de program la Fundația ”Copiii Speranța Lumii”. ONG-ul respectiv era una din puținele instituții românești de la acea vreme acreditată să intemedieze adopții internaționale.

Fundația ”Copiii speranța lumii” a încercat să împiedice guvernul să anuleze adopțiile internaționale

Orban a ajuns la această fundație în iunie 2001, într-un moment extrem de important, când se discuta tot mai intens despre interzicerea adopțiilor internaționale, lucru care s-a și întâmplat în același an, la 1 octombrie, prin adoptarea unei ordonanțe. Fundația ”Copiii Speranța Lumii” a fost singurul ONG care a contestat în instanță măsura guvernului de a opri adopțiile intrenaționale și chiar a câștigat.

Citeste si: Florin Cîțu, declarații de presă despre incidentul din SUA. Premierul nu are de gând să își dea demisia: „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

”Ordinul Comitetului Român pentru Adopții (CRA) privind stoparea primirii cererilor de înfiere internațională este nelegal, ca urmare a hotărârii de ieri a Curții Supreme de Justiție.

Fundația "Copiii Speranța Lumii", acreditată să intermedieze adopții internaționale, a contestat în instanță ordinul CRA, aratând că, potrivit Constituției României, Convenția de la Haga privind protecția copilului primează în fața legilor interne, astfel că adopțiile internaționale nu pot fi stopate”, scria presa la vremea respectivă.

13 miliarde de lei impozit de pe urma copiilor plasați familiilor de străini

Marian Costache, președintele fundației spunea pentru ziarul Curentul că ONG-ul său aplătit către buget impozite de 13 miliarde de lei, bani proveniți din taxele pe adopții internaționale, care au ajuns

în sistemul de protecție a copilului.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ludovic Orban
Ludovic Orban a fost premier în perioada pandemiei

”În momentul de față, avem blocate 124 de dosare de adopție în Statele Unite, deși cei mai mulți dintre cei care le-au depus au plătit taxele aferente”, spunea atunci șeful lui Ludovic Orban. Până la urmă, problema adopțiilor internaționale a fost rezolvată mai întâi prin adoptarea unei alte ordonanțe și apoi definitiv prin schimbarea legislației, proces finalizat abia după câțiva ani.

Emma Nicholson: ”Un miliard de dolari încasați de oficialități și intermediari care au înlesnit adopțiile”

În 2004, Emma Nicholson, raportorul pentru România al Parlamentului European, a acuzat agențiile internaționale că exercită presiuni asupra guvernului României în încercarea de a păstra un sistem permisiv de adopții internaționale.

Emma Nicholson
Emma Nicholson a spus stop adoțiilor internaționale

“Aceşti oameni au înfiinţat agenţii destinate transferului de copii din România către alte ţări în schimbul unor onorarii adesea foarte substanţiale”, a declarat Emma Nicholson la BBC. Ea a dezvăluit că în 10 ani, circa 30.000 de copii români au fost adoptați în străinătate ”cu un câștig de aproximativ un miliard de dolari, bani încasați de oficialități și intermediarii care au înlesnit adopțiile”.

Citeste si: Cât de mult băuse Florin Cîțu! Sindicatul Europol traduce alcoolemia cu care a fost prins la volan, în SUA: „Nu este o simplă contravenție”

Ludovic Orban nu a ascuns niciodată informația că a lucrat pentru respectiva fundație însă nici nu a explicat ce proiect a coordonat în cadrul ONG-ului și dacă acesta a avut legătură directă cu adopțiile internaționale.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, acuzații dure pentru premierul Cîțu: “Mulți care spun că îl susțin, de fapt, nu îl consideră capabil să conducă PNL”

Cine este Ciprian Ciucu, noul președinte al organizației PNL București

Cine e Dan Motreanu, candidatul propus pentru șefia PNL. Politicianul a avut în trecut probleme cu DNA-ul

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Doliu uriaș în lumea sportului! A murit un mare campion la fotbal! A fost un adevărat erou

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele din laborator sunt promițătoare

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies