Trei dintre sportivii repatriați din Africa de Sud au ieșit pozitiv la testul COVID! Autoritățile vor să afle dacă sunt infectați cu Omicron

Noi cazuri de COVID în rândul celor 28 de sportivi care s-au reîntors din Africa de Sud, prima zonă în care a fost inregistrat primul focar provocat de tulpina Omicron.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ministerul Sănătății a anunțat că marți, 7 decembrie, trei dintre robele recoltate în a opta zi de căptre Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 de sportivi întorși recent din Africa de Sud au fost pozitive! Autoritățile sanitare au trimis mai departe probele pentru secvențiere, în vederea aflării dacă cei trei bolnavi sunt sau nu infectați cu tulpina Omicron. 

„Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare Cantacuzino”, conform unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Sportivii care în continuare vor ieși negativ la testul COVID vor avea dreptul de a ieși din casă în a 10-a zi de carantină. Cât despre cei care sunt pozitivi, ei trebuie să rămână în continuare în izolare la domiciliu. Starea de sănătate a celor trei sportivi depistați recent ca fiind infectați cu coronavirus este una bună, toți fiind asiptomatici. De asemenea, cei 28 de sportivi repatriați recent din Africa de Sud sunt vaccinați anti-COVID cu schema completă. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Românii nu își vor mai putea vinde locuințele timp de mai mulți ani. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat programul...- bzi.ro

Doi români sunt infectați cu varianta Omicron 

În urmă cu câteva zile, autoritățile au raportat și primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România. Este vorba despre o femeie și un bărbat, ambii repatriați din Africa de Sud. Starea lor de sănătate este una stabilă, niciunul neavând nevoie de îngrijiri de specialitate. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, 7 decembrie 2021! Numărul deceselor din ultimele 24 de ore, dublu față de ziua precedentă

„Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Citeste si: Gabriela Cristea s-a afișat nemachiată și cu cearcăne! Ce a pățit dimineață: „Am înjurat de toți sfinții”

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice. Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a fost anunțul făcut în urmă cu câteva zile de reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies