Trei lucruri pe care nu le știai despre Adolf Hitler. Care era numele real al controversatului dictator

După moartea lui Adolf Hitler au ieșit la lumină trei lucruri incredibile despre controversatul dictator!

Cine a fost Adolf Hitler
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Adolf Hitler a fost un politician german de origine austriacă, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist, cancelar al Germaniei și conducător absolut al Germaniei.

Cine a fost Adolf Hitler și cum a devenit un om de temut în Germania

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889, în Braunau am Inn, Austria. A fost al patrulea din cei șase copii ai lui Alois Hitler și Klara Pölzl. Frații mai mari ai lui Adolf, Gustav, Ida și Otto au murit în copilărie. La vârsta de trei ani, familia lui s-a mutat în Passau, Germania. Hitler a absolvit școala de stat Volksschule de lângă Fischlham.

Citeste si: Un solist de muzică populară are în colecţie goarna lui Hitler

Încă din tinerețe, Hitler a început să dezvolte idei naționaliste germane și și-a exprimat loialitatea față de  Germania, disprețuind Monarhia Habsburgică. După decesul tatălui său, succesul lui de la școală s-a deteriorat, iar mama sa i-a permis să plece de acasă. În septembrie 1904, s-a înscris în Realschule din Steyr, unde comportamentul și performanțele sale au prezentat îmbunătățiri.

După susținerea în repetate rânduri a examenului final, Adolf părăsește școala în 1905 fără vreo intenție de a-și continua studiile.

Se mută la Viena și timp de șase ani trăiește o viață mizeră în cele mai sărace cartiere ale orașului. În tot acest timp singura sursa de venit era din ilustrațiile cu diferite clădiri pe care le vindea prin cafenele. În anii 1907 și 1908 a încercat să între la Academia de Arte Frumoase din Viena, dar a fost respins de fiecare dată.

În anul 1914, după izbucnirea Primului Război Modial se înrolează ca voluntar în armata germană.

Devine combatant pe frontul de vest, în Franța și Belgia, în calitate de furier al regimentului. A fost prezent la un număr de bătălii majore și a primit premii pentru vitejie. Prima Cruce de Fier a primit-o în același an, iar pe cea de-a doua în 1918.

După terminarea războiului, Adolf Hitler era convins că este destinat să ajute Germania, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să rămână în armată cât mai mult timp.

În 1919, când a primit sarcina de a spiona Partidul Muncitorilor Germani, acesta a profitat de ocazie și s-a alăturat lor primind rapid funcția de președinte al partidului.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

În noiembrie 1923, Adolf Hitler împreună cu o grupă de susținători au încercat să dea o lovitură de stat, dar eșuează și este închis. Cu ajutorul procesului, numele și ideiile lui ajung cunoscute în toată țara. A fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar stă doar nouă luni, timp în care scrie cartea „Mein Kampf – Lupta mea”, o carte în care își descrie ideile despre Germania și evrei.

Citeste si: Adolf Hitler, viu in Columbia? Descoperirea uluitoare facuta de CIA

Își dobândește cetățenia germană și candidează la funcția de președinție, iar în momentul în care ajunge la putere în 1933, Hitler transformă țara într-o dictatură monopartid bazată pe ideologia totalitaristă și  autoritaristă a național-socialismului. Principala cauză a izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, soldat cu pierderi omenești colosale este legată de politica sa agresivă.

Cine a fost Adolf Hitler
Adolf Hitler[Sursa foto: Instagram]

Numele de Hitler este cunoscut și pentru numeroase crime împotriva umanității. Acesta a pornit exterminare în masă a evreilor și lichidarea adversarilor politici din Germania. În anul 1938, Hitler este ales „omul anului” de către revista americană „Time”.

La 20 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, Hitler se sinucide, trupul său împreună cu cel al Evei Braun, proaspăta soție a acestuia, au fost arse.

Trei lucruri neștiute despre Adolf Hitler

Adolf Hitler este unul dintre cei mai cunoscuţi dictatori ai secolului XX. A fost unul dintre oamenii care au aruncat lumea în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind responsabil de exterminarea a peste trei milioane de oameni în lagărele de concentrare.

Adevăratul nume a lui Adolf nu a fost Hitler, acesta se numea  Schicklgruber. Maria Anna Schicklgruber, bunica lui Hitler din partea tatălui, a fost o tânără  austriacă provenită dintr-o familie săracă de fermieri și l-a născut pe Alois, tatăl dictatorului, fără să fie căsătorită. 

Citeste si: Cum arata cei cinci mostenitori ai lui Hitler? Baietii nu vor sa faca copii, de teama sa nu nasca un monstru precum fostul lider nazist

Există o teorie susținută de persoanele care îl cunoașteau care arată că Adolf Hitler nu consuma carne și prefera o dietă vegetariană. El era un vegetarian dedicat și consuma doar fructe și legume. Pe timpul naziștilor, legile împotriva celor care maltratau animalele erau foarte dure, iar experimentele pe animale erau interzise.

Adolf Hitler era un consumator pătimaș de stupefiante. Acesta folosea un amestec de cocaină și opiacee care îl ajutau în timpul discursurilor pentru a-și contura carisma. Se spune că în ultima perioadă a vieții dictatorului a suferit foarte mult din cauza sevrajului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vera Miron de la Survivor România, dezvăluiri șocante despre Maria Chițu: „Era geloasă pentru că...”

Un român, care s-a urcat beat la volan, a lovit din plin un italian. Bărbatul a murit pe marginea drumului în urma impactului violent

Olivia Steer, victorie importantă în lupta pentru o moștenire uriașă! Decizie de ultimă oră a judecătorilor! EXCLUSIV

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies