Trei mari sfinți prăznuiți astăzi. Rugăciunea pe care este bine s-o spui!

Mare sărbătoare prăznuită de români în data de 10 decembrie a fiecărui an!

Sfântul Mina
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

În fiecare an, pe data de 10 decembrie, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Eugraf. Marea sărbătoare de astăzi este prăznuită de către toți românii, indiferent de locul în care se află. Sfântul Mina şi Sântul Ermoghen au trăit în vremea împăratului Maximilian, care l-a trimis pe Sfântul Mina la Alexandria, pentru a restabili liniştea oraşului.

Citeste si: Calendar ortodox 9 decembrie 2020! Creștinii au parte de o sărbătoare foarte mare: De ce să țină cont azi

La acea vreme, împăratul Maximilian i-a poruncit prefectului Ermoghen să facă tot posibilul ca Sfântul Mina să renunțe la credința creștină, dar și să-i persecute pe creștini. Astfel, Ermoghen i-a îndeplinit dorința lui Maximilian, iar Sântul Mina a fost omorât. Cu toate că i-au fost tăiate picioarele şi limba, şi i-au fost scoşi ochii, puterea lui Dumnezeu s-a pogorât asupra lui, iar Sfântul Mina s-a vindecat.

Citeste si: Sărbătoare mare astăzi. Ce nu ai voie să faci, sub nicio formă!

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: Imagini impresionante cu Bruce Willis, bolnav de demență. Amănuntul care a îngrijorat pe toată lumea| VIDEO- stirileprotv.ro

După ce a văzut minunea dată de la Dumnezeu, Sfântul Ermoghen s-a făcut și el creștin, ajungând chiar Episcop al Alexandriei. Văzând toate acestea, Sfântul Eugraf a mers în fața tribunalului și a strigat în gura mare că este creștin.

Sfântul Mina
Sfântul Mina[Sursa foto: Captură YouTube]

Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești atunci când te simți descurajat

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut!

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre!”

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin!”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Povestea impresionată a părintelui Iustinian, starețul care slujește într-o biserică fără acoperiș: ”Am rămas singur pe pământ şi asta e starea de singurătate”

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții. Legătura dintre vis și realitate

Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Matilda Pascal Cojocărița a mărturisit ce anume își reproșează ca mamă! „N-am făcut-o din comoditate, am făcut-o pentru că mi-a cerut viața, mi-a cerut cariera!”

Edu.ro Barem Română simulare Evaluare Națională 2023. Iată cum se rezolvă corect subiectele!

„Eram la filmări”. Cutremurător! De ce nu a mers Alina Pușcaș la înmormântarea tatălui său. Vedeta a ținut totul bine ascuns, mai bine de patru ani

”Rușine pentru limbajul violent. Ajunge!”. Demet Özdemir a luat atitudine și a reacționat dur după zvonurile că ar fi părăsit domiciliul conjugal. Faimoasa actriță îi va acționa...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies