Trei povesti fara sfarsit si un singur erou

Personajul principal al unor povesti care asteapta sa ti se intample si sa nu se mai sfarseasca. Pentru ca unele calatorii nu au final. Chiar si dupa ce te intorci acasa si incepe viata adevarata, ele iti raman inca in celule si iti soptesc. Te ajuta sa evadezi chiar si cu amintirea lor. Da, unele locuri au puterea asta. Noi iti povestim despre trei dintre ele: Istanbul, Dubai si Disneyland. Pentru ca magia Orientului nu poate fi egalata decat de un oras nascut mai intai in imaginatie.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereA fost o data

Dulciuri cu fistic si nuca de cocos. Cafele la nisip. Voaluri diafane si clinchete de bratari. Esti in Istanbul. In Bazarul fara egal. Acolo, negustorii nu iti vand lucruri, iti vand legende. Si daca esti de acord cu pretul pe care ti-l cer, ii jignesti profund. Trebuie sa te tocmesti, sa ii asculti. Fiecare condiment, fiecare bijuterie, papuc sau esarfa are o poveste. Ia-o cu tine. Si apoi du-te sa bei o cafea sau ceai pe Bosfor. Pe oriunde te-ai plimba, lucrurile, strazile, cladirile, oamenii poarta istorii.

 

Cand vrei sa asculti alte glasuri, vino in orasul celor mai cu har povestitori. Cand ai nevoie de un inceput, zboara spre Istanbul. Poate cu una din cursele de aici:

Ca niciodata

Povestea asta e venita parca din viitor: cladiri monumental-futuriste, hoteluri si restaurante inchinate celor mai sensibile simturi. In Dubai, evadarea are gust si miros de lux. Pana si cerul sau marea par desenate de un perfectionist. Poti sa schiezi sau sa te plimbi cu camila in desert, poti sa vezi nisipul infinit din balon sau sa faci sandboarding. Poti sa gusti cele mai rafinate mancaruri, sa te bucuri de plaje extraterestre. Totul, aici, are aerul unui vis din care nu vrei sa te trezesti.

 

Si totusi, cand te prinde dimineata intr-un hotel ca cele de mai jos, iti dai seama ca visul continua la nesfarsit.

Si daca n-ar fi, tot s-ar povesti

Nu-ti fie teama. Doreste-ti. Doreste-ti tot ce aveai pe lista de impliniri, atunci cand erai mic. Toate visele de atunci. Aici e posibil. Timpul se dilata, legile fizicii sunt ignorate, toate universurile sunt ale tale. In Disneyland, povestile prind corp. Bucura-te de ele. Fii print sau mascarici, magician sau geniu diabolic. Zboara, avanta-te, lasa-te in voia fanteziei.

 

Poti sa adormi si sa te trezesti si intr-un castel. Sunt aici. Trebuie doar sa iti alegi o camera care ti se potriveste:

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate