Trenul care îi scapă de sărăcie! Cu teama de boală în suflet, zeci de români au luat drumul Austriei

Cu teama de boală în suflet, dar plini de curaj în vorbe, zeci de români au ajuns astăzi cu un tren special în Viena, unde vor lucra în următoarea perioadă. Ei au contracte de muncă deja semnate și vor îngriji persoane aflate în nevoie. Sunt majoritatea femei și spun că frica de sărăcie le-a împins să plece și să lucreze printre străini. Este prima garnitură de tren de acest gen care a plecat din România către Austria.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

VIDEO | Trenul care îl scapă de sărăcie
VIDEO | Trenul care îl scapă de sărăcie


In articol:

  După zece ore de drum cu trenul, cu măștile de protecție pe față și izolați în compartimentele lor, cei 74 de români plecați din Timișoara au ajuns în gara din Viena.

  Printre ei, și Tunde Szep, tânăra din Arad care îngrijește bătrâni în Austria și pe care ieri ați văzut-o cum se despărțea în lacrimi de familie.

  Dar greul abia începea. Lungul drum cu trenul a fost o nouă provocare, pentru că toți călătorii au fost obligați să respecte condiții stricte în vreme de pandemie.

  Citeste si: Tătaru: Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri

  În Viena, românii au fost întâmpinați tot cu măsuri stricte de protecție, dar și cu banere de bun venit și de susținere din partea celor deja aflați acolo.

  Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

  Cei abia ajunși nu s-au putut duce direct la locurile lor de muncă - autoritățile austriece vor să se asigure mai întâi că sunt sănătoși.

  Și această femeie a călătorit mult ca să poată ajunge la locul ei de muncă din Viena.
  Spune că nu se teme de virus și că are un salariu care merită efortul - câștigurile depășesc 1000 de euro și pot ajunge chiar și la 1500.

  "Nu mi-e frică! Sunt sănătoasă și nu cred că o să mă îmbonăvesc așa, brusc. Cred că totul va fi în regulă", a afirmat femeia.

  Românii sunt din 18 județe ale țării și au ajuns astăzi în Austria, cu un tren special, ca urmare a colaborării dintre autoritățile române și cele austriece.

  Citeste si: Vrancea: 25 de bătrâni de la un cămin din Odobeşti şi 16 angajaţi, confirmaţi cu coronavirus

  Pe vreme de criză n-a fost chiar ușor să obținem toate permisele necesare pentru tren, mai ales pe traseul din România. Acum s-a rezolvat și sper că vom profita cu toții de această oportunitate.

  Sunt peste 34.000 de români care eu plecat deja la muncă în alte țări, iar reprezentanții statului român spun că totul e bine, în ciuda unor informații vehiculate în spațiul public.

  Trenurile special comandate pentru a transporta romanii la munca in Austria vor pleca săptămânal, duminica și miercurea, iar rezervările pot fi făcute exclusiv de agențiile care oferă contracte de muncă.

  Citeste si: Din 15 mai, purtarea măștii devine obligatorie! Unde vom fi obligați să o purtăm? Anunțul autorităților

  La întoarcere, garnitura va prelua lucrători români rămași blocați în Viena din cauza pandemiei.

  Galerie foto 
  Citește și:

  Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

  Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

  Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

  La ce oră se deschid oficial secțiile de votare pentru Alegerile Locale

  Prezența la vot Alegeri Locale 2020 LIVE

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies