Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații de transport în comun: „Am atras atenția de nenumărate ori că...”

A fost alertă duminică în Capitală, după ce un troleibuz a luat foc în centru, pe Bulevardul Lascăr Catargiu. A ars ca o torță minute bune!

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații
Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații


In articol:

Două femei în vârstă, care se aflau înăuntru, au fost evacuate de şoferul mijlocului de transport în comun! Bărbatul a încercat singur apoi să stingă singur vâlvătaia, dar flăcările erau prea mari.

Doar câteva minute a durat ca flăcările să cuprindă complet troleibuzul 85 care circula pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală. Incendiul a pornit din interior, astfel că șoferul l-a putut observa la timp şi a oprit imediat.

”Șoferul a incercat sa stinga flacara de pe troleu, din tavan au inceput sa curga scantei, a luat foc plafonul, au cazut pe scaune, a luat extinctor a incercat, nu a reusit, s-a extins, au venit politisti sa il ajute”, spune un martor.

Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații
Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații

Citeste si: Decizia STB, după ce un troleibuz a luat foc în trafic

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Martorii au privit îngroziți cum flăcările se extind, iar din mijlocul de transport în comun a rămas doar o epavă.

”Au explodat geamurile ca sunt din plex,. Flacara era destul de mare”, spune un martor.

În momentul în care flăcările au izbucnit, în troleibuz se aflau două pasagere care s-au autoevacuat înainte ca pompierii să ajungă.

Citeste si: VIDEO| Incendiu la un concert al Deliei

Doar norocul a făcut ca mijlocul de transport să ia foc în timpul weekendului, atunci când sunt foarte puțini bucureșteni care să circule cu el. Cu toate acestea, reprezentanții STB recunosc că autovehiculele sunt vechi şi periculoase. Dau vina pe licitații blocate prin care ar trebui să fie înnoit parcul auto.

”Troleibuzele sunt din anul 2004, 2005. Dacă nu am avea licitațiile blocate pe tramvaie, am putea moderniza si mari parcul auto. De multe ori sunt chestiuni care nu țin de factorul uman, acest scurtcircuit nu-l putea prevedea nimeni”, spune Alexandru-Hazem Kansou, director STB.

Citeste si: O fetiță de patru ani din Constanța a murit arsă de vie în casă! Pompierii au găsit-o printre ruine
De multe ori sunt chestiuni care nu țin de factorul uman, acets scurt circuit nu l putea prevedea nimeni. Din primele verificări, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric.

Mesajul Asociației Metrou Ușor, după ce un autobuz STB a luat foc în București

Reprezentații unei asociații au scris un mesaj pe conturile de socializare după ce un autobuz a luat foc în Capitală. 

Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații
Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei. Mesajul unei asociații

„Astăzi a fost cuprins de flăcări unul dintre troleibuzele moderne, cu podea joasă şi aer condiționat din București. Fabricat în 2007, acesta se află încă în perioada normală de exploatare pentru un troleibuz. Contrar ideii primarului general dintr-o postare pe Facebook, troleibuzele Irisbus Citelis vor rămâne în exploatare și după sosirea unui nou lot de troleibuze ale unui producător germano-turc (troleibuze ce au fost respinse în restul țării pentru că sunt prototipuri). Astfel, accidentul de astăzi ar fi avut loc chiar și dacă troleibuzele vechi Ikarus ar fi fost înlocuite cu unele noi.

Am atras atenția de nenumărate ori că transportul public este neîntreținut: troleibuze moderne cu podea coborâtă stau pe butuci în depouri, descompletate. Ulterior au fost instalate unități de aer condiționat pe toate troleibuzele Irisbus Citelis, chiar și pe cele care sunt şi azi la stadiu de schelet descompletat.

Infrastructura de troleibuz este în multe zone veche de zeci de ani, iar troleibuzele abia trec peste macazuri cu speranța că nu sar captatorii. Nu a fost demarată nicio lucrare de modernizare a infrastructurii vechi de troleibuz în ultimii ani. Reamintim că ultima modernizare serioasă a rețelei a avut loc în 2007 (Calea Moșilor și Șos. Colentina). Ultima achiziție de troleibuze noi a avut loc tot în 2007. În 2008 a avut loc ultima extindere a infrastructurii de troleibuz, între Piața Sudului și Piața Unirii”, au scris reprezentanții asociației pe rețelele de socializare. 

Galerie foto 
Citește și:

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Tânără, luată cu forța dintr-un mall din Arad. Fata a fost răpită de doi bărbați și o femeie

Un preot din Brașov s-a stins din viață din cauza coronavirusului La câteva zile, fiul și soția bărbatului au murit și ei

Ce afaceri are, de fapt, primarul care și-a umilit fiica. Profit de aproape 3 miliarde în 2019

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies