kanald.ro

Diverse
Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Datorită lor, te poți bucura de roșii gustoase mai mult timp
Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura de roșii coapte un timp îndelungat!
Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Roșia se află printre vedetele verii, așa că, românii o consumă în cantități importante. Dacă nu ești genul care face piața zilnic, citește ce poți face pentru a păstra roșiile coapte în stare bună un timp îndelungat!
Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete pentru mai mult timp
Roșia este unul dintre cele mai consumate alimente pe timp de vară. Aceasta este bogată în vitamine, minerale, fibre, licopen și betacaroten și este plăcută de oameni datorită dulceții și senzației de răcorire pe care o oferă. Totodată, roșia este consumată aproape zilnic de români, însă nu mulți știu secretul care îi poate ajuta să aibă roșii proaspete un timp îndelungat.
Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Datorită lor, te poți bucura de roșii gustoase mai mult timp
Astfel, roșiile coapte pot rezista mai mult timp în frigider, însă doar dacă respecți anumiți pași. Greșeala pe care majoritatea o face când cumpără roșii este să păstreze codițele, când de fapt este foarte important să rupi codițele și să depozitezi corect produsul.
După ce se rup codițele, roșiile se spală foarte bine, se usucă și se pun cu locul în care au fost codițele în jos. Neapărat roșiile trebuie să atingă suprafața plană pe care au fost așezate. În acest fel, ele vor rămâne zemoase și proaspete, numai bune de savurat. În cazul în care păstrezi codița sau pui roșiile cu codițele în sus, nu vei face decât să contribui și să accelerezi procesul de alterare al acestora, întrucât locul lăsat liber favorizează circulația aerului.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Citeste si: Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Zece curiozități despre roșii
- Roșia este o plantă perenă, crescută adesea în climate temperate ca o plantă anuală, atingând frecvent între 1 și 3 m înălțime.
- Roșia este apropiată pe linie genetică de plante precum ardeiul, cartoful și vânăta.
- Roșia este o bună sursă de vitamine, minerale, fibre, licopen și beta caroten.
- Roșia sunt din punct de vedere botanic fruct, dar este consumată drept legumă la diverse mâncăruri și salate.
- Roșia este originară din Peru, iar primii care au introdus în alimentație acest fruct au fost aztecii.
- Consumul de roșii reduce riscul de hipertensiune arterială datorită potasiului, care este un vasodilatator.
- Roșiile reduc colesterolul și trigliceridele din sânge.
- Roșiile nu o diversitate de culori: roșii galbene, verzi, mov, albe, portocalii, roz sau chiar negru.
- Cea mai mare producție de roșii din Europa este în Insulele Canare.
- O roșie de dimensiuni medii oferă cam 40% din necesarul zilnic de Vitamina C.