Trump și-a terminat tratamentul anti-COVID. Ce remediu controversat a utilizat

Președintele american Donald Trump s-a supus unui tratament experimental anti-COVID.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Preşedintele american Donald Trump, care a provocat un scadal după ce a anuţat că ia hidroxiclorochină preventiv împotriva covid-19, a anunţat că şi-a ”terminat” acest tratament, relatează BFMTV.

Hidroxiclorochina, un remediu controversat promovat de unii cercetători ca profesorul francez Didier Raoult în vederea vindecării de covid-19, a suferit o lovutură în Fraţa, unde utilizarea sa a fost oprită de către autorităţi, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a supendat ”ca măsură deprecauţie” testele clinice cu acest medicament împotriva covid-19, în urma unui studiu publicat în revista The Lancet.

Citeste si: Leacul promovat de Donald Trump împotriva COVID-19 face prima victimă. A murit încercând să se trateze de virus, pe care nu îl avea

 

Locatarul Casei Albe este unul dintre susţinătorii înfocaţi ai acestui medicament împotriva unor boli autoimune şi poliartritei reumatoide.

Donald Trump a anunţat duminică, într-un interviu, că şi-a ”terminat” acest tratament cu hidroxiclorochină.

”Şi de altfel sunt în continuare aici”, a subliniat el, în replică unor studii ştiinţifice care pun la îndoială eficienţa medicamentului în lupta împotriva covid-19.

Citeste si: Trump, apel pe linia roșie către România. Ce a decis după dialogul cu Iohannis

 

”Sincer, am auzit rapoarte enorme. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia care erau studii incredibile”, a declarat el.

Însă Trump nu a evocat studiul publicat în revista The Lancet, potrivit căruia clorochina sau derivatele sale, precum hidroxiclorochina, sunt ineficiente şi chiar nefaste împotriva covid-19.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate