Tu stii cum sau unde trebuie sa votezi duminica? Ai toate raspunsurile aici!

Duminica au loc alegerile pentru Camera Deputatilor si pentru Senat. Deputatii si senatorii sunt alesi in colegii uninominale, potrivit principiului reprezentarii proportionale. Guvernul a delimitat, prin hotarare, 315 colegii pentru Camera Deputatilor si 137 pentru Senat.

Distribuie pe:

fara descriereUnde se poate vota?

Alegatorii voteaza numai la sectia de votare la care este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul. Alegatorii care fac dovada, pe baza actului de identitate, ca domiciliaza in zona arondata sectiei de votare respective si au fost omisi din copia de pe lista electorala permanenta vor fi inscrisi in lista electorala suplimentara de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare.

Cine voteaza la sectia de votare din strainatate?

Cetatenii romani cu drept de vot, cu domiciliul sau resedinta in strainatate, isi exercita dreptul de vot la una dintre sectiile de votare din acea tara in care isi au domiciliul sau resedinta.

Cine voteaza cu urna speciala?

Alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate care solicita deplasarea urnei speciale trebuie sa faca dovada ca domiciliaza pe raza sectiei de votare respective. Acestia trebuie sa faca o cerere scrisa in acest sens si sa anexeze copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care sa rezulte ca sunt netransportabili. Trebuie sa se asigure secretul votului. Solicitarea de trimitere a urnei speciale se scrie personal de catre solicitant si se depune prin intermediul apartinatorilor acestuia la sectia de votare unde persoana lipsita de libertate este arondata conform domiciliului.

Votarea incepe la ora 7.00 si se incheie la ora 21.00.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate