Tudor Chirilă a iesit in strada aseara: "Eram solidar cu diaspora şi de asta am ieşit în stradă"

Solistul trupei Vama a fost invitatul lui Sergiu şi al lui Andrei la matinalul pe care cei doi comedianţi îl realizează la Kiss FM. Artistul le-a vorbit fanilor despre protestele la care a participat ieri în Bucureşti.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere„Sunt încă emoţionat. Aseară am fost în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii. La momentul la care am plecat eu acolo eram solidar cu nişte oameni care nu puteau să-şi exercite un drept fundamental, acela de a vota. Eram solidar cu diaspora şi de asta am ieşit în stradă” a declarat invitatul la Kiss FM.

„Mi se pare un moment istoric, mi se pare important că o mână de oameni, dacă ne raportăm la bazinul de vot, a reuşit să răstoarne buturuga mare şi să dea un exemplu extraordinar de util în momentul ăsta celor din ţară. A fost o lecţie extraordinară, pe care a trebuit să ne-o dea nişte oameni care au părăsit această ţară şi care au demonstrat că eşti plecat, dar ţara ta e cu tine” a continuat Chirilă.

Invitatul le-a răspuns şi criticilor nemulţumiţi de postările acestuia din ultimele zile.

„Tot am auzit şi tot am fost taxat pe Facebook în urma diverselor mele postări în ultimele două, trei săptămâni, că fac politică. Frate, hai să ne înţelegem puţin: dacă începi să vorbeşti din perspectiva unei conştiinţe civice, nu înseamnă că faci politică. Dacă vrei să taxezi minciuna, nesimţirea, dacă vrei să taxezi un fel jenant şi agresiv de a face campanie electorală şi tu eşti cetăţean al unui oraş în care eşti asediat de o campanie electorală murdară, nu înseamnă că faci politică. Politică înseamnă că faci atunci când devii activist de partid, plăteşti o cotizaţie şi mai vrei să şi urci pe scara acelui partid” a afirmat artistul.

„Cred că e datoria fiecărui om şi mai ales a vocilor publice să taxele derapaje de la o minimă conştiinţă civică. Aceste derapaje trebuie taxate şi asta nu înseamnă că faci politică” susţine Tudor Chirilă.

Cred că românii au taxat foarte mult şi cuţitul la os a ajuns în momentul în care altor români li s-a interzis un drept fundamental, şi asta a scos lumea în stradă şi le-a amintit oamenilor că, până la urmă, cu chestia asta nu te joci. Că, dacă ne numim democraţie, totuşi votul poate să facă o diferenţă. Şi e bine că s-a întâmplat chestia asta aseară, ca să nu uite nici cei care au venit pentru că nu trebuie uitată o chestie: noul nostru preşedinte este instaurat în urma unui vot negativ şi ar face bine să nu-şi bată joc de cei 55% de oameni care au ieşit şi au dat un vot nu pentru că-l cunoşteau pe el, ci un vot pentru că-l cunoşteau pe celălalt, pentru că au dat un vot negativ. El trebuie să trăiască cu responsabilitatea aceasta” a povestit Chirilă la matinalul Kiss FM.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate