Tudor Gheorghe, acuzat că face propagandă anti-UE, după ce spectacolul lui, „Degeaba 30”, a fost difuzat la televizor. Artistul, aspru criticat: „Să-ţi fie ruşine, canalie talentată!”

Tudor Gheorghe este acuzat că face propagandă anti Uniunea Europeană după ce concertul lui, Degeaba 30, a fost difuzat la televizor.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Tudor Gheorghe a pus în scenă un spectacol la Sala Palatului pe 21 decembrie, dar care a fost difuzat recent la televizor de o televiziune de stat. Spectacolul pus în scenă de marele artist a fost în contextul a celor 30 de ani care au trecut de la revoluția din 1989.

Versurile melodiilor artistului au fost aspru criticate de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu şi de la fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, care sunt de părere că Tudor Gheorghe, prin muzica sa, critică sistemul de astăzi și duce dorul perioadei comuniste.

Tudor Gheorghe, aspru criticat de Daniel Funeriu și Andrei Caramitru, după spectacolul „Degeaba 30”

Daniel Funeriu i-a transmis un mesaj dur lui Tudor Gheorghe și chiar a recurs la cuvinte jignitoare la adresa artistului. 

„Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică şi versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, şi alţi 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu ţi-e ruşine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă patru zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colţ de stradă? Johnny Mandolină, e acelaşi lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ţi-e ruşine ca de la înălţimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că «a fost degeaba» în mintea oamenilor care au făcut, prin sudoarea frunţii lor, ţara asta să stea la masă cu Germania, Franţa şi Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo şi Coreea de Nord?

fara descriere

Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceauşescu, eu şi mii de români ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-şi revadă fraţii şi părinţii, şi tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine eşti tu, mă, să-ţi permiţi să dai sentinţe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înţeles că lumea evoluează şi respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, şi îţi spun atât: să-ţi fie ruşine, canalie talentată! Să-ţi fie ruşine nici măcar pentru că ţi-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrâneţe, ţi-ai bătut joc de ce-ai făcut o viaţă întreagă, ţi-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la natură, ţi-ai bătut joc de o ţară şi oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înţelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!“, a scris Funeriu pe Facebook, potrivit Adevărul.

La rândul lui, Caramitru l-a acuzat pe Gheorghe că face propagandă pro-comunism şi Ceauşescu, sugerând că este un ticălos şi un ipocrit.

fara descriere

„Înţeleg că Tudor Gheorghe - un cântăreţ altfel foarte talentat - face propagandă pro-comunism şi Ceauşescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba. Stimate domn cu ghitară şi mustaţă, uite cum stă treaba:

- e mai bine acum pentru că avem ce mânca

- e mai bine acum pentru că nu e frig în case şi e lumină pe străzi noaptea

- e mai bine acum pentru că putem vizita şi lucra în alte ţări.

Nu mai suntem închişi ermetic aici, ca într-o puşcărie - e mai bine acum pentru că suntem liberi să vorbim şi să votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să şi facă ceva pentru noi - e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private şi - dacă nu ne convine - putem schimba locul de muncă sau să începem o afacere. Nu suntem obligaţi să lucrăm toată viaţa la uzina IMGB de exemplu sau la CAP-ul sătesc - e mai bine acum pentru că putem asculta orice muzică, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă. E mai bine şi pentru tine domnule cu mustaţă şi ghitară. Că faci bani frumoşi din spectacolele tale, nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Şi înţeleg că îţi place să mergi în vacanţe în străinătate. Mulţi ticăloşi şi ipocriţi în ţara asta....“, a comentat și Andrei Caramitru.  

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate