Tulpina Omicron a ajuns în Italia! Măsurile adoptate de autorități

Omicron, tulpina africană a virusului, se răspândește tot mai des în Europa.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Institutul Superior de Sănătate a anunțat primul caz confirmat cu tulpina Omicron pe teritoriul Italiei. Varianta africană a virusului se răspâmdește tot mai des în Europa, iar până acum au existat persoane confirmate în Belgia, Marea Britanie și Germania.

Primul caz cu tupina sud-africană din Italia a fost anunțat sâmbătă seara, 27 noiembrie 2021, și este al unui bărbat din Napoli, care a venit recent din Mozambic, țară care se află pe lista

roșie.

„Genomul a fost secvenţiat de laboratorul spitalului Sacco din Milano (specializat în boli infecţioase) plecând de la un eşantion pozitiv al unui pacient venit din Mozambic. Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate. Au fost deja programate secvenţierile eşantioanelor prelevate de la membrii de familie ce s-au dovedit pozitivi şi care locuiesc în regiunea Campania, unde se află Napoli", a anunțat Institutul Superior de Sănătate (ISS) într-un comunicat de presă.

Citeste si: Specialiștii sunt alertă! Noua tulpină COVID-19, Omicron, depistată în Europa. Care este prima țară în care au fost raportate cazuri de infectări?

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Guvernul italian a adoptat măsuri dure împotriva noii tulpini a coronavirusului.

Intrarea pe teritoriul țării a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile în sudul Africii, iar zborile au fost și ele anulate.

Persoanele care s-au aflat în sudul Africii în ultimele 14 zile, dar se găsesc deja pe teritoriul Italiei, trebuie să comunice acest fapt autorităţilor sanitare, să facă un test PCR, să intre în izolare timp de 10 zile, după care să repete testul.

coronavirus

Tulpina Omicron a fost depistată în Italia

[Sursa foto: PixaBay]

Primele măsuri adoptate de autoritățile române 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat în ședința de astăzi, 27 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 107. Șapte țări din sudul Africii au fost introduse pe lista roșie, iar românii și cetățenii europeni care vin din aceste state trebui să stea în carantină timp de 14 zile. Aceste state sunt: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe. 

„Având în vedere alertele de la OMS, România s-a adaptat măsurilor. A fost adoptată o hotărâre CNSU, care aliniază România la măsurile deja luate în mai multe state europene, care limitează sau interzic călătoriile.

Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinaţi timp de 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile cu test negativ. Măsurile de vaccinare şi de sănătate publică sunt recomandate de toate organismele internaţionale şi vaccinarea este soluţia oportună. Nu ştim cum va evolua  noua tulpină.", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies