Turcia renunta sa participe la Eurovision, dezaproband sistemul de votare!

Televiziunea publica din Turcia a anuntat ca nu va participa la editia din 2013 a concursului muzical Eurovision, programata sa aiba loc in perioada 14-18 mai la Malmo, Suedia.

Distribuie pe:
fara descriere
In comunicatul Televiziunii publice a Turciei este criticata decizia luata de membrii "privilegiati" ai European Broadcasting Union (EBU) - institutia organizatoare a Eurovision -, Germania, Franta, Marea Britanie, Spania si Italia, de a reduce cu 50% efectele voturilor publicului, din cauza unor "rezultate nesatisfacatoare" obtinute in ultimii ani, scrie incont.ro.
Din 2009, punctele oferite de fiecare tara participanta in timpul finalei sunt rezultatul unei medii intre voturile publicului (50%) si voturile unui juriu format din specialisti sau personalitati din domeniul muzicii (50%). Din 2000, cele "5 mari" membre EBU sunt automat calificate in marea finala, indiferent de rezultatele obtinute in concurs in anul precedent. Aceste tari au obtinut un statut special in urma unei importante contributii financiare la EBU, fara de care productia concursului nu ar fi fost posibila. Anuntul Turciei vine dupa ce alte patru tari au decis sa renunte la participarea la Eurovision 2013 - Portugalia, Slovacia, Polonia si Bosnia-Hertegovina.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate