Turistii au luat cu asalt statiunile montane! Uite unde zapada are peste un metru

Peste 3.000 de turişti se află, la acest sfârşit de săptămână, pe pârtiile din staţiunea montană Straja, unde stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru, după ce în zonă a nins în ultimele zile, potrivit autorităţilor aproape toate locurile de cazare fiind ocupate.

novalue
Autor: I.M.D.

"Este primul week-end din noul sezon de schi. În staţiunea montană Straja se schiază pe un munte întreg. Se poate pleca din Vârful Straja de la peste 1.800 de metri şi se coboară pe mai multe pârtii care sunt legate între ele până la 800 de metri. Avem două pârtii cu dificultate ridicată, unde se încumetă schiori buni şi avem şi pârtii de începători şi monitori de schi.

A nins foarte mult în ultima săptămână şi am folosit şi tunurile de zăpadă. Se poate schia foarte bine, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale", a declarat Emil Părău, administratorul unui complex hotelier care are în administrare şi mai multe pârtii din staţiunea montană Straja, citat de corespondentul MEDIAFAX..

Singura pârtie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondolă, deoarece traseul acesteia coboară la altitudini mai mici, iar zăpada s-a topit, pe alocuri.

"E super! Pârtii amenjate bine, care alunecă, soare, distracţie la maximum”, spune un turist din Craiova, Adrian Marin.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Turiştii au la dispoziţie şi o instalaţie de snow tubing cu o coborâre în curbe de peste 250 de metri.

Turiştii pot ajunge în staţiunea Straja cu maşina din oraşul Lupeni, pe un drum judeţean asfaltat, şoferii fiind însă sfătuiţi să lase maşinile în parcarea păzită de

la intrarea în staţiune, în acest mod putând evita incidentele neplăcute, şi să nu se îndepărteze de staţiune şi de zona părtiilor.

"Este periculos ca turisştii să depăşească limita pârtiilor pentru că zăpada este înaltă, nu e bătută şi pot să se accidenteze. Pe pârtii nu e niciun pericol. Alunecă toate bine şi nu este periol de accidentare. Cred că avem peste 3.000 de turişti în staţiune, locurile de cazare sunt în marea majoritate ocupate de vineri”, a declarat reprezentantul Salvamont Hunedoara, Andrei Mureşan.

Şi în staţiunea montană Parâng stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri şi se poate schia pe trei părtii. Accesul spre staţiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroşani, ambele instalaţii de transport pe cablu fiind funcţionale.

În schimb, pe singura pârtie din staţiunea montană Râuşor, din Retezat, nu se poate schia încă, stratul de zăpadă de 30 de centimetri nefiind bătut.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies