Ucraina vrea să construiască un zid la graniţa cu Rusia!

Ucraina va începe construirea unui zid la graniţa cu Rusia, a afirmat, miercuri, premierul Arseni Iaţeniuk, într-o reuniune a Guvernului de la Kiev, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere"Lansăm operaţiunea Zidul, care are în vedere construirea unui zid real la graniţa dintre Ucraina şi Federaţia Rusă", a afirmat premierul Iaţeniuk.

Pe de altă parte, şeful Guvernului de la Kiev a apreciat că noua strategie ucraineană de apărare ar trebui să desemneze Rusia drept o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează Interfax-Ucraina.

"Ucraina are nevoie de o nouă strategie de apărare în care să se precizeze clar cine este agresorul şi cine reprezintă o ameninţare. Noua strategie de apărare ar trebui să desemneze Rusia drept un stat agresor şi, de asemenea, principala şi singura ţară care ameninţă securitatea naţională şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat premierul Arseni Iaţeniuk.

Declaraţiile intervin pe fondul confruntărilor dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova în mai multe rânduri de implicare în conflictul din estul Ucrainei, însă Rusia a respins de fiecare dată orice participare la confruntări.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate