Uitatul la televizor iti provoaca o boala grava! Afla despre ce e vorba

Privitul la televizor poate fi relaxant, insa o cercetare recenta asociaza aceasta activitate cu favorizarea riscului de complicatii pentru inima.

Distribuie pe:

fara descrierePersoanele care stau in fata televizorului mai mult de o jumatate de ora pot avea probleme precum rigidizarea arterelor, care induce complicatii cardiace.

O cercetare recenta a specialistilor olandezi de la Universitatea Maastricht, citata de Fox News, s-a concentrat asupra riscurilor pe care privitul indelung la televizor le implica pentru sanatatea adultilor tineri.

In cadrul cercatarii, 373 de voluntari, barbati si femei, au raspuns la mai multe chestionare legate de stilul de viata, privit la televizor si activitatea fizica. Subiectii au raspuns la aceste intrebari in doua etape, la 32 si la 36 de ani. De asemenea, subiectilor le-a fost masurat gradul de rigiditate a arterelor majore din corp, cu ajutorul explorarilor cu ultrasunete.

Persoanele care aveau un nivel de rigiditate crescut la nivelul arterei carotide (una dintre arterele importante ale creierului) isi petreceau in medie 20 de minute sau mai mult in fata televizorului. Rezultate similare au fost observate si la nivelul arterelor femurale.

Rigidizarea arterelor nu cauzeaza probleme imediate, ci pe termen lung, putand anunta riscul de boli cardiovasculare, explica specialistii.

kalooga_36441" Arterele care nu prezinta elasticitate predispun la hipertensiune si boli cardiovasculare", afirma Isabel Ferreira, epidemiologist senior la Universitatea din Maastricht.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate