Uite care e speranta de viata in Romania! In Europa a crescut, in timp ce la noi....

Speranţa de viaţă a progresat în Uniunea Europeană comparativ cu anii 1990, dar disparităţile între ţări persistă, România figurând printre statele cu o medie redusă, de până în 75 de ani, anunţă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de AFP.

Distribuie pe:

fara descriereÎn medie, speranţa de viaţă în cele 28 de state membre UE a fost de 79,2 ani în 2012, cu 5,1 ani mai mult decât în anii 1990.

"Acest progres se explică în principal prin reducerea mortalităţii cauzată de boli cardiovasculare, în special la persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani"
, explică OCDE.

Spania, cu o speranţă de viaţă de 82,5 ani, Italia, cu 82,4 ani, şi Franţa, cu 82,1 ani, sunt ţările europene cu cele mai ridicate speranţe de viaţă.

Ţările baltice şi statele est-europene sunt la polul opus, având speranţe de viaţă sub 75 de ani - România, Bulgaria, Letonia şi Lituania.

Speranţa de viaţă în Estonia a crescut cu şapte ani faţă de anul 1990, iar în Cehia, cu 6,6 ani.

În Lituania şi Bulgaria, speranţa de viaţă s-a prelungit cu trei ani în perioada 1992 - 2012.

Femeile din Uniunea Europeană trăiesc mai mult decât bărbaţii - 82,2 ani, comparativ cu 76,1 ani.

Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate în Europa, reprezentând 40% din decese în 2011, în timp ce cancerul provoacă 24% din decese.

Mortalitatea cauzată de cancer a rămas la acelaşi nivel sau a crescut în ţările baltice şi în Bulgaria, România, Croaţia şi Macedonia.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate