Uite ce boala ne poate afecta in aceasta perioada si noi habar n-avem de ea!

Specialistii atrag atentia ca toamna si la inceputul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseala Cronica. Desi aceasta boala este inca in curs de cercetare, studiile arata ca in lunile reci, in care apar racelile, cresc si cazurile de S.O.C.

Distribuie pe:

fara descriereSindromul de Oboseala Cronica este o afectiune caracterizata prin oboseala intensa, ce persista mai mult de 6 luni, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, insomnie, migrene   depresie, sau alergii.  Manifestarile sunt similare asteniei , afectiune prezenta in aceasta perioada sub forma asteniei de toamna.

In contextul stilului modern de viata, in care tot mai multi oameni au o alimentatie dezechilibrata, saraca in nutrienti, petrec multe ore la birou si nu practica sport, specialistii trag un semnal de alarma pentru luarea unor masuri care sa reduca riscul instalarii sindromului de oboseala cronica.

“În România, prevalenţa sindromului de oboseală cronică este estimată la 41.094 persoane (din întreaga populaţie) , dacă extrapolăm singurele date disponibile internaţional, ca reper. În SUA sunt 4 milioane de oameni afectaţi de S.O.C.  şi multe alte cazuri nediagnosticate, iar în Marea Britanie sunt un sfert de milion, ceea ce aduce această afecţiune în atenţia tuturor cercetătorilor din întreaga lume, mai ales că factorii favorizanţi arată că este o boală a omului modern”, declară Ionuţ Băcanu, Director Medical Secom.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate