Uite ce mananca zilnic Cabral la micul dejun: "Ce aruncam in noi e nenoroceala"

Cabral era curios ce mananca fanii lui la micul dejun motiv pentru care a facut o scurta cercetare pe blogul sau.

Distribuie pe:

fara descriereAstfel, prezentatorul a aflat ce consuma romanii zilnic la prima masa a zilei si a ramas uimit de raspunsurile primite. El a oferit AICI cateva exemple de mese sanatoase ce ar trebui consumate in fiecare zi.

"Am întrebat acum câteva zile ce mâncaţi voi la micul dejun. Am spus şi eu ce mănânc la micul dejun. E nenoroceală! A citit nutriţionistul ce-am scris cu toţii şi şi-a pus mâinile-n cap. Cei mai mulţi dintre noi îşi bat joc de propriile corpuri, vorbind despre ce mănâncă dimineaţa.

Pentru cei care dimineaţa manâncă o cafea şi-atât: micul dejun trebuie să existe. Doar o cafea nu îţi poate asigura necesarul de energie pentru întreaga zi.

Pentru fanii sucurilor naturale… şi-atât: un mic dejun sănătos trebuie să conţină deopotrivă carbohidraţi (cereale integrale, pâine, fructe), proteine (ouă, lactate degresate) şi lipide sănătoase (caju/nuci/migdale, ulei de măsline).

Pentru mine şi cei ca mine: Legumele, fructele şi cerealele integrale sunt o sursă foarte bună de fibre; acestea reglează tranzitul intestinal şi ne asigură o senzaţie de saţietate îndelungată.

Tot pentru mine şi cei ca mine: nu faceţi din alimentele prăjite un obicei – dacă astăzi aţi mâncat o omletă cu legume, mâine optaţi pentru un bol de cereale integrale, lapte şi fructe sau pentru bruschete integrale cu roşii şi oregano. Acum, ca să nu ne înţelegem greşit… eu nu voi putea niciodată să mă ţin atât de strict de un program atât de strict. Dar una este să mai aluneci în păcat ocazional, alta este să-ţi baţi joc de tine sistematic.

Şi adevărul este că nu avem grijă de noi, că mâncăm toate prostiile, că avem mese abulice şi prost structurate, că sărim peste mese şi le înlocuim cu cafele sau sucuri… şi după ce facem toate astea ne văităm că ne îmbolnăvim de toate belelele Pământului. Bine, măcar stăm liniştiţi, avem un sistem medical atât de bine pus la punct încât e mai mare plăcerea să te îmbolnăveşti…!"
a scris Cabral pe blog.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate