
Profesorul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi iti explica din ce cauza ai pofte exagerate de mancare.
Pofta de dulce: in conditiile unei diete echilibrate si diversificate pofta de dulce e normala, insa atunci cand nu ne putem abtine de la consumul de dulciuri, avem o problema. In faza incipienta, e posibil sa suferim de o carenta de crom si magneziu.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Pofta de carne: scaderea rezervelor de proteine, mai ales a masei musculare, atunci cand suntem suprasolicitati fizic si psihic, in cazul in care nu consumam carne, oua, lactate, poate determina pofta de mancare. Consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologica scazuta (mezeluri, carnati) poate declansa si intretine pofta de carne. E recomandat sa consumam carne provenite de la animale crescute in regim ecologic, dar si urda, quinoa, amarant.
Pofta de fructe: reprezinta, in general, expresia carentelor de enzime alimentare, vitamine, minerale si fitochimicale. Fructele se preteaza cel mai bine pentru inlocuirea alimentelor junk-food, care de obicei se rontaie intre mese. Fructele aduc si o mare cantitate de apa de o calitate exceptionala („apa vie”) necesara hidratarii corpului.
Pofta de cafea: e un semn al lipsei de sulf si de fier. Surse bune de sulf sunt: carnea, pestele, ouale, lactatele, varza, broccoli, conopida, cerealele integrale, lintea, nautul, ceapa, usturoiul. Fierul se gaseste in organe de animale, ciuperci, oua, patrunjel frunze, cacao-ciocolata neagra, etc.