Uite ce te invata bucatarul de la "Draga mea prietena" sa gatesti de sarbatori! Ai retetele complete si modul de preparare! Chef Doru Serban s-a gandit la cei care nu vor sa dea iama in mancaruri grele

Chef Doru Serban, cel care gateste in fiecare dimineata, la “Draga mea prietena”, emisiune prezentata de Paula Chirila si Cristina Cioran la Kanal D, a pregatit cateva retete delicioase special pentru cititorii WOWbiz.ro.

Distribuie pe:

Autor: Gabriela Grigoriev

Doru, in emisiune cu colegele de platouDoru Serban a creat cateva retete “dietetice” pentru cei care nu vor consuma bucate traditionale de Sarbatori si prefera sa manance mai usor. Bucatarul a pregatit cateva mancaruri delicioase si fara sa fie grase. Doru ne recomanda rulou din piept de pui cu sunca, ciuperci si cascaval, salau umplut cu ciuperci si verdeata sau salata de sfecla cu iaurt si hrean. Iata de ce ai nevoie pentru ele si vezi cum se prepara:

Rulou din piept de pui cu sunca, ciuperci si cascaval

Ingrediente

Un piept de pui
2 felii de cascaval
2 felii de sunca
150 g ciuperci tocate marunt
Cimbru
Faina
Ou
Pesmet

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in lobi si se desface in forma de “fluture”, se bate pentru a se intinde cat mai mult. Se asezoneaza cu sare si piper, se aseaza o felie de cascaval, una de sunca, apoi ciuperci. Se ruleaza bine si cat mai strans, se da prin faina, ou si pesmet, apoi se frige pe toate partile sa devina auriu. Se da la cuptor pentru a se coace definitiv si se serveste cu salata.

 

Salau umplut cu ciuperci si verdeata

Ingrediente

Un salau de aproximativ 1 kg
O ceapa
Un catel usturoi
300 g ciuperci
Sare, piper, ulei, dafin, cimbru
O legatura verdeata
O lamaie

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se caleste in ulei de masline cu usturoi, sare, dafin, cimbru si piper. Se adauga ciupercile maruntite si se calesc pana se patrund.
Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu verdeata, apoi se umple pestele curatat bine.
Se leaga pestele din loc in loc cu sfoara de bucatarie sau cu o ata de bumbac.
Se aseaza pestele in tava pe pat de felii de lamaie si se da la cuptor timp de 20 minute, la 180 grade.

 

Salata de sfecla cu iaurt si hrean

Ingrediente

500 g sfecla rosie
Sare, piper, ulei de masline
O radacina mica de hrean
100 g iaur
Zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se coace sfecla la 180 grade timp de 25 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata, se taie in cuburi, se stropeste zeama de lamaie, ulei de masline si se asezoneaza. Se curata hreanul, se rade, apoi se amesteca cu zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline. Treptat, se adauga iaurt pana cand se obtine un sos concentrat de iaurt cu hrean. Se toarna peste sfecla si se amesteca bine. Se serveste cu paine prajita

.Bomboane de curmale si cocos

Ingrediente

300 g curmale fara samburi
100 g lapte de cocos
200 g cocos ras
Coaja de la o portocala, scortisoara

Mod de preparare

Curmalele fara samburi se baga in robotul de bucatarie impreuna cu laptele de cocos.
Se blendeaza pana devine o pasta, apoi, treptat, se adauga cocosul ras si mirodeniile.
Se formeaza bilute din compozitia obtinuta si se tavalesc prin cocos ras.

 

Tort de Eclair cu ciocolata, fructe de padure si frisca

Pentru aluatul de choux:
125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82 % grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua

Pentru crema (crema Chantilly):
350 g smantana pentru frisca
75 g zahar pudra
O lingurita extract de vanilie

Pentru topping:
O tableta ciocolata 
2-3 linguri de smantana de frisca
200 g fructe de padure
2-3 fire de menta

Mod de preparare

Aluatul
Se amesteca primele 4 ingrediente si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere. Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare. Se formeaza  un blat rotund de grosime aproximativ 1,5 cm, prin poshare, care se coace la 160-170 grade Celsius pana devine auriiu si crocant la exterior. Se lasa se raceasca si se taie pe jumatate pentru a fi umplut.

Crema
Se bate frisca cu zaharul si la sfarsit se adauga vanilia, se incorporeaza bine si se lasa la rece pana umplem blatul.

Topping
Se topeste ciocolata cu putina smantana si se toarna peste ecler. 
Se adauga fructe de padure deasupra, si menta proaspata.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate