Uite ce trebuie sa mananci pentru a trata infectiile urinare! Spune adio antibioticelor

Infecţiile urinare apar atunci când tractul urinar este invadat de agenţi patogeni, precum E. Coli (Escherichia Coli), stafilococi sau Chlamydia.

Distribuie pe:

fara descriereAcastă afectiune poate fi uneori asimptomatică, însă, în cazul în care simţi nevoia frecventă de a urina, durere sau arsuri la urinare trebuie să consulţi medicul pentru a stabili un diagnostic, scrie ring.ro. Printre persoanele cu risc mărit de a dezvolta o asemenea infecţie se numară diabeticii, persoanele care au pietre la rinichi sau cu imunitatea scăzută. Pe lângă tratamentele medicamentoase, putem introduce în dietă diferite alimente care au potenţialul de a grăbi perioada de vindecare şi de a menaja simptomele.

1. Merişoarele. Considerate de mulţi nutriţionisti un adevrat superaliment, merişoarele conţin o cantitate mare de proantocianidine care previn aderarea E. Coli de tractul urinar. Sucul de merişoare este în special benefic femeilor în vârstă şi a femeilor însărcinate, deoarece, consumat cu regularitate poate preveni apariţia acestor tipuri de infecţii. Dacă sucul de merişoare este prea acrişor petru tine poţi alege să consumi merişoare uscate, ele sunt mai dulci şi merg de minune alături de cerealele de dimineaţă sau într-un iaurt natural.

2. Iaurtul natural şi kefirul. Aceste tipuri de iaurt conţin "bacterii benefice", precum lactobacili şi bifidobacterii, care ajută la repopularea florei intestinale şi luptă împotriva fungilor care cauzează diverse infecţii. Iaurtul natural nu va remedia infecţiile urinare, dar poate calma simptomele şi grăbi perioada de vindecare. Dacă urmezi tratament cu antibiotice, ideal ar fi să iei suplimente de tipul probioticelor.

3. Afinele. Un alt superaliment cu proprietăţi protective asupra tractului urinar, afinele, precum merişoarele, contin anto şi proantocianidine, care luptă împotriva bacteriilor periculoase şi au un putenic efect detoxifiant.

4. Vitamina C. Este antioxidantul esenţial pentru vindecarea multor tipuri de afecţiuni legate de sistemul imunitar. Fie că alegi sucul de citrice, fructe (kiwi, guava, persimmon, papaya), legume (ardei gras, broccoli) sau suplimente de la farmacie, vitamina C este esenţială pentru vindecarea infecţiilor urinare.

5. Ceaiul verde. Conţine antioxidanti puternici şi stimulează intens procesul de detoxifiere, având, în acelaşi timp proprietăţi antimicrobiene care protejează împotriva E. Coli. De asemenea, este important de menţionat că, dacă suferi de infecţii urinare dese, trebuie să reduci drastic consumul de zahăr! Bacteriile periculoase se "hrănesc" cu zaharuri de orice tip, iar dulciurile în exces pot îngreuna organismul şi interfera cu abilităţile acestuia de detoxificare. În principiu, dulciurile din comerţ şi gemurile trebuiesc evitate până la refacerea organsimului. Fructele, deşi conţin zharuri naturale, nu sunt un pericol.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate