Uite cele mai tari momente din cariera lui Serban Ionescu! A cantat, a dansat si a jucat magistral in piese de teatru si in filme de neuitat!

Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a stralucit apoi si in peste 50 de filme romanesti.

Distribuie pe:

Autor: Roxana Lupea

fara descriere

Serban Ionescu s-a nascut s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia.

Din cauza ca tatal, pilot de vanatoare, era detasat mereu in alta localitate, Serban Ionescu si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal, unde tatal sau lucra. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pellea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani.

Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat în producţiile Teatrului National Bucuresti (TNB). In 1980 regizorul Mircea Mureşan i-a incredintat ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, in filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii". A mai jucat în numeroase producţii, precum: "Horea", "Padureanca", "Mircea", "Pacala se intoarce". In ultimii ani a jucat in filmele: "Umilinta" (2011) si  "Websitestory" (2010).

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate