Uite cum poti sa pastrezi fructele proaspete pentru mai mult timp

Fructele se strica atunci cand incepe degradarea naturala si sunt produse bacteriile si enzimele. Cumparati doar cele mai proaspete si de calitate fructe din piata sau supermarket. Verificati daca sunt lovite, au portiuni moi sau mucegaite si evitati fructele care par rascoapte. Mirositi-le inainte de a le cumpara, cu cat sunt mai coapte cu atat miros mai dulce.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCum sa pastrati fructele proaspete
Majoritatea fructelor se altereaza destul de repede si necesita refrigerare. Puteti lasa unele fructe afara sa se coaca dar atunci cand s-au copt se vor pastra mai bine in frigider. Iata cateva sugestii de pastrare a fructelor proaspete:

Mere: la frigider sau intr-un loc racoros si intunecat. Se pastreaza cateva saptamaniAvocado, papaya, kiwi si mango: se pastreaza la temperatura camerei pana cand sunt complet coapte si apoi se mai tin cateva zile in frigider

Banane: refrigerati-le pentru a le incetini coacerea; coaja lor va continua sa se inchida la culoare, dar nu si pulpa

Ciresele si fructele de padure: pastrati-le in frigider; pentru o aroma mai intensa, consumati-le in aceeasi zi in care le-ati cumparat

Citricele (ca lamaile, grefele sau portocalele): citricele, care nu se mai coc dupa ce au fost culese si se pastreaza pe termen relativ lung se mentin pana la 3 saptamani in frigider

Strugurii: se pastreaza in frigider pana la o saptamana

Pepenii si fructele de livada (ca perele, piersicile sau nectarinele): se pastreaza la temperatura camerei pentru a se putea coace si a se indulci. Dupa ce s-au copt se pot pastra cateva zile la frigider.

Ananasul: nu se mai coace dupa ce a fost cules; ar trebui mancat in cateva zile dupa ce a fost.

Sursa: ecuisine.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate