Uite cum sa faci briose cu ciocolata dupa reteta lui Jamie Oliver

Celebrul bucătar Jamie Oliver vine cu o gustare sănătoasă, ispititoare şi uşor de preparat- brioşe cu glazură de ciocolată.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereIngrediente: 30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, 1 linguriţã praf de copt, 140 g fãină cu praf de copt, 30 g zahăr brun, 1 lingură sirop de zahăr, un ou mare, 30 g unt topit şi 150 ml apă fierbinte (pentru 12 bucăţi).

Pentru glazura de ciocolată: 40 g unt, 40 g zahãr pudrã, 40 g ciocolatã simplã şi 70 ml smântânã dulce.

Mod de preparare

Încãlziţi cuptorul la 200 grade C, mixaţi în robotul de bucãtãrie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt şi puţinã fãinã (doar atât cât sã nu se mai lipeascã fructele de lamele robotului). Dacã nu aveti mixer, puteti tãia fructele foarte mãrunt cu cuţitul. Puneţi amestecul într-un  castron împreunã cu zahãrul brun, siropul de zahãr, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine.  În final, adãugati apa foarte fierbinte si restul de fãinã, dupã care bateti bine cu un tel.fara descriere

Turnaţi apoi compoziţia obţinută în 12 cupe de hârtie pentru brioşe şi asezaţi-le într-o tavã. Coaceţi timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncãlzit.

În timp ce brioşele se cos uşor în cuptor, topiţi într-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolatã şi lãsaţi-le sã clocoteascã un timp, pânã când amestecul se închide uşor la culoare. Luaţi vasul de pe foc şi lãsaţi sosul sã se rãceascã pânã când se îngroasã. Apoi turnaţi câte puţin deasupra fiecãrei brioşe, informeaza apropotv.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate