Uite cum te sfatuieste Mencinicopschi sa te pregatesti pentru iarna! Vezi ce trebuie sa mananci ca sa faci fata cu brio sezonului rece care se apropie cu pasi repezi!

Mai este putin timp si intram, la propriu, in iarna! Meteorologii ne aduc vesti triste si spun ca in urmatoarea perioada, temperaturile vor scadea! Ca sa facem fata cu bine intrarii in sezonul rece trebuie sa respectem cateva retete ale doctorului Gheorghe Mencinicopschi!

Distribuie pe:

Autor:

fara descrierePotrivit profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, in sezonul rece functiile vitale si metabolismele incetinesc, fluidele biologice ale corpului stagneaza mai mult ca niciodata, iar rinichii si bila sunt cele mai sensibile organe. Potrivit specialistului, in aceasta perioada este necesar sa ne pregatim pentru iarna. Iata cum!

fara descriereIn anotimpul rece trebuie sa intram cu o zestre cat mai mare de vitamine, minerale, antioxidanti si alti fitonutrienti si cat mai putin intoxicati, pentru a face fata atat consumului de alimente grele din timpul iernii, cat si frigului si umiditatii. Trebuie sa luam zilnic trei mese principale: micul dejun (cea mai importanta masa), ce poate fi consistent dar, atentie, nu consumati mai mult de un aliment concentrat la o masa (tot ce nu este fruct sau leguma este aliment concentrat); la interval de circa 4 ore urmeaza pranzul (ce poate contine proteina animala slaba – carne alba) si seara cina (mai lejera, poate contine peste)”, explica Mencinicopschi pe site-ul sau doctormenci.ro

Totodata, specialistul recomanda consumul urmatoarelor legume: sfecla, pastarnac,  praz, varza alba, ridichea alba / neagra, telina, dar si fructe de sezon din belsug!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate